Υπάρχουν ευθύνες για τα σκουπίδια στους δρόμους;

Του Δημήτρη Μαντάλα

Τελειώνει ο Αύγουστος και ως Δημότες και Κάτοικοι Δήμου Μαρκοπούλου, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και να κάνουμε έναν απολογισμό σχετικά με την τουριστική κίνηση της περιοχής, την αγροτική παραγωγή και την ομορφιά του ευλογημένου αυτού τόπου που ζούμε. Αντ’ αυτού, κυριαρχεί ακόμη ένα θέμα εδώ και μήνες: Τα σκουπίδια.

Πολλά έχουν γραφτεί και άλλα τόσα ειπωθεί. Από κάθε πλευρά. Όσο κι αν παραδεχθείς όμως την ατομική ευθύνη κάθε κατοίκου, η πλάστιγγα γέρνει ξεκάθαρα προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της, καθώς η κατάσταση που παραδίδουν στους πολίτες δίνοντας την σκυτάλη στους επόμενους Διοικούντες, είναι η χειρότερη στην ιστορία του Δήμου μας. Και η ευθύνη σαφώς και είναι συλλογική της Διοίκησης, αλλά υπάρχουν και κύριοι υπεύθυνοι, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Δημοτικών Εταιριών και άλλων Νομικών Προσώπων και βέβαια κάθε αιρετός σύμβουλος της Συμπολίτευσης.

Το τελευταίο περιστατικό που εκμυστηρεύτηκε φίλη στη Σελίδα μας εμπιστευτικά, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Αντί να μεταφέρουμε το περιστατικό όμως, θα θέλαμε να βάλουμε εσένα φίλε αναγνώστη στη διαδικασία να γίνεις ρεπόρτερ και να ανακαλύψεις την Αλήθεια. Προτρέπουμε τον οποιονδήποτε φίλο, να καλέσει αυτή τη στιγμή την αρμόδια Υπηρεσία και να ζητήσει πληροφορίες για το που μπορεί να αποθέσει το παλιό του στρώμα ή τα ογκώδη απορρίμματά του εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου. Που βρίσκονται αλήθεια οι σκάφες του Δήμου για αυτή την δουλειά; Ή αν δεν μπορεί να μεταφέρει ο κάτοικος τα απορρίμματά του ο ίδιος στα ειδικά σημεία που οφείλει να διαθέτει ο Δήμος Μαρκοπούλου, να πληροφορηθεί για το πότε θα περάσει το φορτηγό της αρμόδια υπηρεσίας να τα περισυλλέξει, έστω και μετά αντιτίμου.

Όταν ολοκληρώσετε την τηλεφωνική επικοινωνία με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, θα έχετε διαπιστώσει από πρώτο χέρι, την ανικανότητα αυτής της Διοίκησης να διαχειριστεί το θέμα. Και αν το ζήτημα είχε να κάνει με την ανικανότητα ή ακαταλληλότητα των Διοικούντων, θα είχε λήξει με την παραδοχή αυτής της πραγματικότητας και της έκκλησης για βοήθεια προς κάθε πλευρά, εδώ και μήνες. Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κατηγορεί τους κατοίκους για τα ογκώδη απορρίμματά τους, την στιγμή που ο ίδιος δεν έχει μεριμνήσει για να διαθέτει ο Δήμος ειδικά σημεία (σκάφες), όπως ανέφερε πριν από έναν χρόνο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μαρκοπούλου.

Αυτή η Διοίκηση μετρά λίγα 24ωρα πριν αποτελέσει θλιβερό παρελθόν, για το οποίο θα συζητάμε για πολλά χρόνια ακόμη. Ωστόσο, το μήνυμα που πρέπει να περάσει ο καθένας από εμάς, είναι το «ποτέ ξανά»!

Υπάρχουν συνέπειες για τους αιρετούς και οποιονδήποτε αρμόδιο ευθύνεται για τόσο σοβαρά και σημαντικά θέματα τόσο Υγείας όσο και αισθητικής του Δήμου μας;

Η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει και ήδη διάφοροι κοινωνικοί φορείς και απλοί δημότες, ενώνονται και αντιδρούν πιο μαζικά. Η ανοχή των συμπολιτών μας έχει τελειώσει και δεν θα καθίσουν πια άπραγοι μπροστά σε ένα συνεχιζόμενο έγκλημα.

Επιτέλους, προς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αναζητήστε επίσημα τις ευθύνες για την κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή του τόπου μας.

2 Comments on "Υπάρχουν ευθύνες για τα σκουπίδια στους δρόμους;"

 1. Σωστά όλα αυτά και πιστεύω ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν προκειμένου να μην υπάρχουν σκουπίδια στην χώρα μας που να μολύνουν το περιβαλλον

 2. Ο Δημος μας οπως και οι περισσοτεροι δημοι της Ελλαδας δεν θελουν/μπορουν/ειναι ανικανοι να διαχειριστουν σωστα τα σκουπιδια. Γι αυτο και το προβλημα ειναι διαχρονικα επικαιρο.

  Στην Ελλαδα θάβουμε τα σκουπιδια αντί να τα αξιοποιήσουμε (επεξεργασια απορριματων, σας λεει κατι;) Η αποκομιδή στο έλεος των εκάστοτε εργατοπατερων απο τη μια και την ανικανοτητα των αρχων απο την αλλη.
  Ας πάψει επιτέλους το κράτος /δημος να είναι κακός επιχειρηματίας και να γίνει ένας υπεύθυνος ελεγκτής. Να ελέγχει τις παράνομες χωματερες και να εισπράξει το κόστος καθαρισμού από τους υπαίτιους. Να δημιουργήσει χώρους που θα μπορεί ο πολίτης να πάει δωρεάν μπάζα και οτιδήποτε άλλο και να εισπραττει το αντιτιμο εφοσον προκειται για επαγγελματιες.
  Να αντιδρα αμεσα στις κλησεις των δημοτων οπου ειναι αναγκαιο και να λαμβανει τα απαραιτητα μετρα οταν η εταιρια αποκομιδης δεν εκανε καλα τη δουλεια της ή και ακομα οταν ο διπλανος δεν αποψιλωσε το οικοπεδο του ως οφειλε…Εκει μπορει να αξιοποιησει το προσωπικο αντι να επενδυει σε απορριματοφορα και επισκευες και αλλα εξοδα.

  Να θέσει τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας όλων των παραπάνω και να ελέγχει την τήρηση τους. Αλλά να μην έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως επιχείρηση προσλαμβάνοντας υπαλληλους για τη μελλοντικη δημιουργια “κομματικων στρατων”.

  Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στους χώρους επεξεργασίας όπως και στους χώρους που θα μπορεί ο πολίτης να αφήσει μεγαλύτερες ποσότητες (μπάζα, στρωματα, χαλια, πορτες, κλπ). Να κλείσουν οι ΧΥΤΑδες. Να μην ξαναδούμε βουνά σκουπιδιών στις πόλεις.

  Δώστε σε ιδιώτικες εταιριες την αποκομιδή, εκμετάλλευση καθώς και την σύγχρονη διαχείριση των απορριματων.

  Πιστεψτε με ! Το συστημα λειτουργει σε ολες τις χωρες/δημους που ξερω (δεν θελω να αναφερω ονοματα, οποιος δεν με πιστευει ας δει στο διαδυκτιο), μπορει και εδω!
  ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ!!! Ισα ισα κερδος εχουμε ολοι! Και κυριως ο τοπος μας!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*