Ιππόδρομος Μαρκοπούλου

Η μεταφορά του Ιπποδρόμου της Αθήνας από το Φαληρικό Δέλτα όπου λειτουργεσε τα τελευταία 78 χρόνια χωρίς να έχει δυνατότητες ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των Εγκαταστάσεων του,μεταφέρθηκε σε μια έκταση 2.117 στρεμμάτων, ανατολικά του Μαρκόπουλου Αττικής, στη θέση που πριν από 5.000 χρόνια περίπου υπήρχε η αρχαία Μυρινούντα.

Ο Νέος Ιππόδρομος περιλαμβάνει το κεντρικό κτίριο του Ιπποδρόμου – Grandstand συνολικού εμβαδού 30.650 m2, με κερκίδες χωρητικότητας 8000 θέσεων, μέσα στο οποίο χωροθετούνται όλες οι λειτουργίες που είναι αναγκαίες για την σωστή διεξαγωγή των Ιπποδρομιών του Ν.Ι.Α. Τον Κύριο Στίβο Ιπποδρόμου όπου θα διεξάγονται όλες οι Ιπποδρομίες με μήκος 1.950m και πλάτος 25m, τον Στίβο Προπόνησης που χωροθετείται στο εσωτερικό του Κυρίου Στίβου με μήκος 1.835m και πλάτος 15m.

Το Κύριο Paddock επίδειξης για τους δρόμωνες ίππους πριν από κάθε Ιπποδρομία, εμβαδού 2.100 m2 όπου θα αποτελέσει το σημείο συγκέντρωσης των αλόγων πριν από κάθε αγώνα, τα κτίρια Στάβλων Ιπποδρόμου που χωρίζονται σε δύο συγκροτήματα 32 μονάδων χωρητικότητας 52 ίππων η κάθε μία, συνολικής χωρητικότητας 1664 ίππων. Την Μονάδα Συντήρησης του Ιπποδρόμου, την Μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού καθώς και πλήθος άλλων βοηθητικών κτιρίων ως προς τη λειτουργία του Ν.Ι.Α. (το κτίριο εισόδου του ιπποδρόμου, τα περίπτερα με τα ταμεία στοιχημάτων και SNACKBAR, την κύρια, τις δευτερεύουσες και τις γενικές αποθήκες ζωοτροφών, τα γραφεία – κοιτώνες φύλακα κλπ).

ippodromos markopoulo