Έκθεση φωτογραφίας: «Η Αρχαιολογία “δικτυώνει“ τα Μεσόγεια»

Invitation tel

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Η Αρχαιολογία “δικτυώνει“ τα Μεσόγεια» στο Παλαιό Εμφιαλωτήριο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Κορωπίου, με παράλληλη παρουσίαση του αρχαίου πατητηριού που έχει μεταφερθεί στον προαύλιο χώρο του Συνεταιρισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και η παρουσίαση του πατητηριού θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30.

Η έκθεση περιλαμβάνει ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό από τις πρόσφατες ανασκαφές της ΕΦΑΑΝΑΤ που εκτελούνται στο πλαίσιο του αρχαιολογικού υποέργου «Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες». Η διενέργεια 160 σωστικών ανασκαφών (2013-2016) στα 120 χλμ. που εκτείνεται το έργο ΕΣΠΑ «Συλλογή, Μεταφορά, Επεξεργασία και Διάθεση Ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου-Παιανίας», έφερε στο φως πλήθος αρχαιολογικών θέσεων και ευρημάτων, τα οποία έρχονται να εμπλουτίσουν σημαντικά τις γνώσεις μας για την πεδιάδα των Μεσογείων, μια περιοχή με συνεχή κατοίκηση από την 6η χιλιετία έως και τον 16ο αιώνα μ.Χ.

Το αρχαίο πατητήρι, που αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της έκθεσης και εντοπίστηκε στην περιοχή ΝΑ του Αεροδρομίου, στο κέντρο της πεδιάδας των Μεσογείων, μαρτυρεί την καλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού στην περιοχή ήδη κατά τους αρχαίους χρόνους. Με την απόσπαση και τη μεταφορά του στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Κορωπίου επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση της αρχαίας αμπελουργίας και οινοπαραγωγής με το παρόν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Οκτωβρίου 2016 – 30 Ιουνίου 2017.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 8.00-15.00 , Κυριακή 10.00-15.00
Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Κορωπίου (Βασ. Κων/νου 31, Κορωπί)
Πληροφορίες : Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής
τηλ. 210 6625227, 210 3216700 (εσωτ. 100)

Be the first to comment on "Έκθεση φωτογραφίας: «Η Αρχαιολογία “δικτυώνει“ τα Μεσόγεια»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*