Τροχαλία γερανού καταπλάκωσε και σκότωσε εργάτη στο Μαρκόπουλο

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του χθες το απόγευμα σε εργοτάξιο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ στο Μαρκόπουλο Αττικής, όταν αποκόπηκε η μπασδέκα (τροχαλία) γερανού που τον καταπλάκωσε.
Το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Ένας ακόμη συνάδελφός μας πλήρωσε με τη ζωή του την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα ωράρια εργασίας που απαιτούν οι μεγαλοεργοδότες για να «βγει η δουλειά» και να γεμίσουν τα ταμεία τους με κέρδη.

Οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που τους υποχρεώνει να μένουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους μεροκάματο, που τους απειλεί με απολύσεις αν δεν υποταχτούν στους «όρους δουλειάς» που επιβάλλουν αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου εργασίας είναι άφαντοι. Κανένας έλεγχος δε γίνεται για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Κανένας έλεγχος δε γίνεται για την καταλληλότητα των μηχανημάτων που βρίσκονται στα εργοτάξια και εκτελούν εργασίες. Η ζωή των εργατών παίζεται «κορώνα-γράμματα».

Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει για το αν και πως ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας. Οι ανάγκες των εργατών, οι συνθήκες δουλειάς, ασφάλισης και του μεροκάματου συνθλίβονται για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να αγωνιστούμε εμείς για τη ζωή μας. Ούτε οι κυβερνήσεις ούτε οι μεγαλοεργολάβοι θα μας λυπηθούν.

Ότι θα καταφέρουμε, θα το πετύχουμε με τον αγώνα μας σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η Πανοικοδομική – Πανελλαδική Απεργία στις 14 Μάρτη και η απεργιακή συγκέντρωση στην Πλ. Κάνιγγος στις 11.00 π.μ. είναι η απάντησή μας στη βαρβαρότητα που ζούμε στους χώρους δουλειάς, στη ζωή των οικογενειών μας.

Η απεργία μας είναι το μήνυμά μας, ότι θα προστατεύσουμε τη ζωή μας και θα βάλουμε τις βάσεις ώστε να γίνει το δίκιο μας πραγματικότητα.

Be the first to comment on "Τροχαλία γερανού καταπλάκωσε και σκότωσε εργάτη στο Μαρκόπουλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*