Παρουσίαση του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής

Η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής αποτελείται από 13 Δήμους και συγκεκριμένα τους Δήμους Σαρωνικού (συντονιστής εταίρος), Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.

Η Κ.Σ Ανατολικής Αττικής υλοποιεί από το περασμένο έτος Επισιτιστικό Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας.

Η πρώτη διανομή πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Απρίλιο. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανήλθε στους 10.630 και τα είδη που διανεμήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ήταν είδη παντοπωλείου και φρούτα.

Οι επόμενες διανομές πραγματοποιήθηκαν στις εξής πέντε φάσεις:

Τον Ιούνιο διανεμήθηκαν είδη παντοπωλείου και φρούτα. Οι ωφελούμενοι του προγράμματος κατά τη δεύτερη διανομή αυξήθηκαν στους 10.949.
Τον Ιούλιο διανεμήθηκε φέτα.
Το Σεπτέμβριο διανεμήθηκε κοτόπουλο.
Το Νοέμβριο διανεμήθηκε συμπληρωματική ποσότητα φέτας.
Το Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε συμπληρωματική διανομή των ειδών που είχαν απομείνει αδιάθετα στις αποθήκες των Δήμων και της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Ο μελλοντικός προγραμματισμός της Κ.Σ. Ανατολικής Αττικής, προβλέπει τη συνέχιση της τροφοδοσίας των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ. αλλά και την υλοποίηση υποστηρικτικών και συμβουλευτικών δράσεων, μέσω της συμμετοχής της στην Πράξη «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016», η οποία έχει παραταθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας φάσης του Προγράμματος πραγματοποιείται συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:30, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού (Αθηνών και Ρ. Φεραίου, Καλύβια). Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των 13 Δήμων – εταίρων της Σύμπραξης.

Be the first to comment on "Παρουσίαση του Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*