Με υψηλό το εθνικό φρόνημα η Τρίτη Ηλικία τίμησε την Εθνική Επέτειο

Με υψηλό το εθνικό φρόνημα, η Τρίτη Ηλικία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, την παραμονή του Ευαγγελισμού, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υ.ΔΟΜ. Δημήτρης Κολιαβασίλης και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Νίκος Κορωνιάς, καθώς και υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στον χαιρετισμό τους, ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο διπλό μήνυμα της 25ης Μαρτίου. Την ημέρα αυτή, τιμούμε την Εθνική Παλιγγενεσία, με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση του Γένους, η οποία συμπληρώνεται αρμονικά από το πανανθρώπινο μήνυμα της Θεομητορικής εορτής, σε ανάμνηση της χαρμόσυνης αναγγελίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς την Παρθένο Μαρία, ότι πρόκειται να γεννήσει τον Υιό του Θεού.

Η ελπίδα του εθνικού ξεσηκωμού κατά του τουρκικού ζυγού, συναντά την πνευματική ελπίδα της γεννήσεως του Σωτήρα. Ένα μήνυμα που εκτός από πανανθρώπινο, παραμένει επίκαιρο και αναγκαίο. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου βιώνουμε μια νέα πολύμορφη πολεμική, ανθρωπιστική και ενεργειακή κρίση.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απαγγελία ποιημάτων και τραγουδιών της λαϊκής παράδοσης που υμνούσαν την Επανάσταση του 1821, από τα μέλη του ΚΑΠΗ και την χορωδία του.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

Be the first to comment on "Με υψηλό το εθνικό φρόνημα η Τρίτη Ηλικία τίμησε την Εθνική Επέτειο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*