Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στα Μεσόγεια

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από οικίες στα Μεσόγεια.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Λιοσίων και της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 21-3-2017 στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 24 και 30 ετών, μέλη της σπείρας. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 28χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες.

Ειδικότερα, πρωινές κυρίως ώρες, εντόπιζαν οικίες σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τις θύρες και τα παράθυρα τους αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα τιμαλφή. Στις περιπτώσεις που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός, δεν δίσταζαν με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας να τους ακινητοποιούν.

Ακόμη, για τις μετακινήσεις τους τα μέλη της εγκληματικής ομάδας χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες είχαν αφαιρέσει λίγο πριν τη διάπραξη των κλοπών, από σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίον των σταθμών του προαστιακού “Αχαρνές” και “Άνω Λιόσια”.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει τρείς (3) ληστείες και δεκατρείς (13) κλοπές στην Αρτέμιδα, στα Σπάτα και στην Ραφήνα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι δράστες είχαν συλληφθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, συνεχίζονται.

Be the first to comment on "Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές στα Μεσόγεια"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*