Μεσογείτικο Καλεντάρι 2017

Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ετοιμάσαμε με πολύ μεράκι και αγάπη το ΜΕΣΟΓΕΙΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ 2017, ένα ημερολόγιο τοίχου πολύ διαφορετικό απ’ όλα όσα κυκλοφορούν και εντελώς μοναδικό στο είδος του. Με πολύ προσοχή κι άλλο τόσο αίσθημα ευθύνης, επιλέξαμε παλαιές και σπάνιες φωτογραφίες από τα Μεσόγεια που ανακαλούν και ζωντανεύουν η καθεμιά κι ένα κομμάτι της ιστορίας της ιδιαιτέρας πατρίδος μας.

Σελίδα την σελίδα και μήνα τον μήνα η ματιά αλλά και η μνήμη μας ταξιδεύει στο νοσταλγικό κι αγαπημένο χθες των Μεσογείων που υπήρξαν από την αρχαιότητα το περιβόλι των θεών. Το ενδιαφέρον αλλά και η αγάπη με την οποία οι συμπατριώτες μας Αρβανίτες των Μεσογείων αγκάλιασαν αυτή μας την προσπάθεια, παρά την πολύπλευρη κρίση που σοβεί για μια σειρά ετών στον τόπο μας και τον ταλανίζει συθέμελα, μας έδωσαν τη δύναμη να συνεχίσουμε αλλά και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν οι δεκατέσσερις σελίδες των προηγουμένων ετών έγιναν δεκαέξι προκειμένου να σώσουμε όσες περισσότερες μνήμες και στοιχεία του πολιτισμού μας μπορούμε από τη λήθη και τη φθορά. Ιδού λοιπόν ένα κομμάτι της ζωντανής Ιστορίας του τόπου μας που επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε μεσογείτικο σπίτι όχι απλώς για τη χρηστική του αξία ως ημερολογίου, αλλά ως ένας πολύτιμος κρίκος στην αλυσίδα της μνήμης και των γενεών που κατοίκησαν, κατοικούν και θα κατοικήσουν αυτόν τον τόπο.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το προμηθευθούν από τα βιβλιοπωλεία: ΚΡΑΜΑ ,Ευαγγελίστριας 1, Μαρκόπουλο (2299022467), ΛΥΜΠΕΡΗ, Παπαβασιλείου 4, Μαρκόπουλο, ΤΡΙΛΙΖΑ, Παναγιωταράκου 1, Κερατέα, και από τα περίπτερα στην κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου  και πλατεία Σάρας

Για παραγγελίες online πατήστε ΕΔΩ

Be the first to comment on "Μεσογείτικο Καλεντάρι 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*