Αφιέρωμα σε παλαιές ανέκδοτες αρχειακές φωτογραφίες από το Θορικό και το Σούνιο

Με το νέο αυτό τεύχος το περιοδικό ΚΕΑΤΑΙΑ ΠΟΛΙΣ εισέρχεται στον έβδομο χρόνο κυκλοφορίας του. Πολύ επιμελημένο όπως πάντα, αυτή τη φορά έχει αφιέρωμα και σαλόνι σε παλαιές ανέκδοτες αρχειακές φωτογραφίες από το Θορικό και το Σούνιο.

Το αρχαίο θέατρο, ο ναός της Δήμητρας και της Κόρης, αλλά και η ομηρική «Σουνιάς άκρα» με τον πανάρχαιο ναό του Ποσειδώνος όπως απαθανατίσθηκαν από Ευρωπαίους περιηγητές των αρχών του περασμένου και του τέλους του πρόπερασμένου αιώνος.

Η κοινή αρχαιολογική κληρονομιά των Μεσογειτών αφού ο τόπος μας ξεκινά από τον Σταυρό και φτάνει μέχρι το Σούνιο και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είμαστε μια κοινή ανθρωπογεωγραφική περιοχή με κοινή καταγωγή, ρίζες, γλώσσα, ήθη, έθιμα, παραδόσεις. Αν αυτό το εννοήσουμε και ομονοήσουμε κανείς δεν θα τολμήσει πλέον ούτε καν να σκεφτεί να φορτώσει στο περιβόλι των θεών που είναι τα Μεσόγεια, στην ιερή γη των πατέρων μας σκουπίδια, χωματερές, απόβλητα, τσιμέντα κι ό,τι άλλο παράγει ο αρρωστημένος τους «πολιτισμός».

Αυτός είναι και ο αγώνας που δίνει από το πρώτο του τεύχος το ΚΕΡΑΤΑΙΑ ΠΟΛΙΣ, να αναδείξει την κοινή κληρονομιά και να φωτίσει το κοινό μέλλον των Μεσογείων.

Be the first to comment on "Αφιέρωμα σε παλαιές ανέκδοτες αρχειακές φωτογραφίες από το Θορικό και το Σούνιο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*