Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Σε εορταστική ατμόσφαιρα θα αναδειχθούν οι Πανελληνιονίκες 2023

Σε εορταστικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίοι αγώνες της χρονιάς στα αθλήματα της Ιππικής Δεξιοτεχνίας και της Υπερπήδησης Εμποδίων. Το κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας φοράει τα γιορτινά του και υποδέχεται τους ιππείς και τις αμαζόνες από όλη την Ελλάδα που θα λάβουν μέρος στους 75ους Πανελλήνιους Αγώνες Ιππασίας.

Αυτό το τριήμερο 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας και το επόμενο τετραήμερο 7, 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν οι Πανελλήνιοι στην υπερπήδηση εμποδίων. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή και στα δύο αθλήματα.

Κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Αγώνων θα αναδειχθούν οι Πανελληνιονίκες και στα δύο αθλήματα, στις Κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων, ενώ στην Ιππική Δεξιοτεχνία θα αναδειχθούν και οι Πολυνίκες της χρονιάς.

Στην Ιππική Δεξιοτεχνία το πρώτο τριήμερο οι Πανελληνιονίκες θα αναδειχθούν από το μέσο όρο των τριών αγωνισμάτων. Δηλαδή στην Κατηγορία παίδων από τον μέσο όρο στα αγωνίσματα Α3, Α4 και Α5 Παίδων, στην Εφήβων από τα αγωνίσματα Γ4, Γ5 και Freestyle Εφήβων, στη Νέων Ιππέων από τα αγωνίσματα Δα ΝΙ, Δε και Freestyle Νέων Ιππέων και στην Ενηλίκων από τα αγωνίσματα Δα, Δβ και Freestyle Ενηλίκων. Τις προσπάθειες των αθλητών του ντρεσάζ θα κρίνουν οι δύο ξένοι κριτές από τη Γαλλία Anne Prain και την Πορτογαλία ο Miguel Goncalves, μαζί φυσικά με τους Έλληνες κριτές.

Στην Υπερπήδηση Εμποδίων οι Πανελληνιονίκες στις Κατηγορίες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων θα αναδειχθούν από δύο διαδρομές, που θα γίνουν σε δύο ημέρες και σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά τις δύο ημέρες θα γίνει αγώνας διαβάθμισης. Ακόμη, θα αναδειχθούν οι νικήτριες Πανελληνίων αγώνων στην Κατηγορία Αμαζόνων και οι Πρωταθλητές στην Κατηγορία Νέων Ίππων 4, 5, 6 και 7 ετών. Το πρόγραμμα των εμποδίων περιλαμβάνει ακόμη αγωνίσματα ελεύθερης συμμετοχής και το Ομαδικό Εθνικής Ανάπτυξης που θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα.
#BEACTIVE
«ΙΠΠΑΣΙΑ – δύο καρδιές ένας αθλητής»

Η ΕΟΙ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «#BEACTIVE», διοργανώνει για τρίτη φορά την Εκδήλωση «Ιππασία: δύο καρδιές ένας αθλητής», παράλληλα με τους Πανελληνίους Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.

Οι προηγούμενες εκδηλώσεις είχαν γίνει με επιτυχία το 2019 και το 2022. Σκοπός του προγράμματος «#BEACTIVE», που σημαίνει «Κίνηση – Άσκηση – Ενέργεια», είναι να δώσει κίνητρο στη συμμετοχή και όχι στη διάκριση, να συνδυάσει το παιχνίδι με την άσκηση και τη γνωριμία με τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλήματος, τονίζοντας την ευγενή άμιλλα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, τη συμπερίληψη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Η εκδήλωση της ΕΟΙ περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών – αθλητικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των Πανελλήνιων Αγώνων και την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Αττικής, που θα επισκεφθούν το ΟΚΙΜ στο πλαίσιο οργανωμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων, καθώς και οικογενειών με παιδιά.

Στόχος της Εκδήλωσης είναι η γνωριμία με όλα τα ιππικά αθλήματα που καλλιεργεί η ΕΟΙ στην Ελλάδα, ήτοι: Υπερπήδηση Εμποδίων (Ολυμπιακό), Ιππική Δεξιοτεχνία (Ολυμπιακό), Ιππική Αντοχή, Αμαξοδήγηση και Παρα-Ιππική Δεξιοτεχνία (Παρα-ολυμπιακό). Ακόμη, θα γίνει ειδική ενημέρωση για την ευζωία, την διατροφή, ιπποκομία και πετάλωση των αθλητικών αλόγων, καθώς και τη θεραπευτική αξία του αλόγου και της Ιππασίας και τα προγράμματα της Θεραπευτικής Ιππασίας.

Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Be the first to comment on "Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Σε εορταστική ατμόσφαιρα θα αναδειχθούν οι Πανελληνιονίκες 2023"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*