«Χορέψετε – χορέψετε τα νιάτα να χαρούμε»

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων» με τίτλο «Χορέψετε – χορέψετε τα νιάτα να χαρούμε», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 και ώρα 21.00 στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, στο Πόρτο Ράφτη.

Στο παραδοσιακό αυτό γλέντι είστε όλοι καλεσμένοι, για να απολαύσετε μια εξόχως καλοκαιρινή βραδιά δίπλα στο κύμα, με πολύ κέφι, ξεφάντωμα και χορό!

Ο «Δήλιος Απόλλων» δραστηριοποιείται ανελλιπώς από το 2013, με στόχο τη διατήρηση και διάδοση των χορών και εθίμων της πατρίδας μας και γενικότερα της παράδοσης, μέσω της συμμετοχής του σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδρομές.

Χοροδιδάσκαλοι του Ομίλου είναι ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος (τμήματα ενηλίκων) και η Έφη Μιχαλοπούλου (παιδικά τμήματα).

Την εκδήλωση στην παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα, συνοδεύει μουσικά το αγαπημένο παραδοσιακό σχήμα «Χοροσταλίτες», που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Βασίλη Μεσσαριτάκη. Ξεκινώντας από την Ικαρία, πήραν το όνομά τους από το ικαριώτικο ρήμα «χοροσταλίζω», που σημαίνει: χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα, γλεντάω όλο το βράδυ.

Αποτελούνται από τον δημιουργό του σχήματος Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, την τρομπέτα, το μπουζούκι, τα κρουστά και το τραγούδι, την Ευδοκία Μωραΐτη στις ζίλιες, στα κουτάλια και στο τραγούδι, τον Νίκο Κοντό στο βιολί και τον Δημήτρη Μπαρμπαγιάννη στην κιθάρα, το ακορντεόν και το τραγούδι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "«Χορέψετε – χορέψετε τα νιάτα να χαρούμε»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*