Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Οι υπάλληλοι των απανταχού Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη 20 Ιανουαρίου σε 24ωρη απεργία, ζητώντας την επίλυση προβλημάτων που τους απασχολούν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, ζητά από το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι και μάλιστα έχει προγραμματίσει για σήμερα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, «έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει την έλλειψη προσωπικού, εκπαίδευσης και προγραμματισμού που παρατηρείται στον κλάδο μας ο οποίος ολοένα και φορτώνεται με μεγαλύτερο όγκο εργασίας, αδυνατώντας να φέρει εις πέρας τον αρχικό του ρόλο. Να αποτελεί δηλαδή το πρότυπο της Δημόσιας Διοίκησης. Φαινόμενα όπως η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, που μάλιστα ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα οποία παρατηρούνται αυτό το χρονικό διάστημα με την εισαγωγή των αποκλειστικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, σίγουρα δεν προάγουν τον θεσμό», επισημαίνουν.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

* Τροποποίηση και επανακαθορισμό διαδικασιών ΟΑΕΔ
* Άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων έμπειρου προσωπικού
* Πρόταξη υπαλλήλων ΔΥΠ για θέσεις ευθύνης ΚΕΠ
* Προστασία του χρόνου προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΚΕΠ με την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου

newsbomb.gr

Be the first to comment on "Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στα ΚΕΠ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*