Ζαφειρόπουλος, Δρούγας & Ποππ Πανελληνιονίκες Υπερπήδησης Εμποδίων 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 12-15 Δεκεμβρίου 2019 οι 72οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππασίας Υπερπήδησης Εμποδίων 2019 στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη συμμετοχή αθλητών και ίππων, από σημαντικές νίκες και διακρίσεις αθλητών από την επαρχία και από το ρεκόρ συμμετοχής 18 ομάδων από όλη την Ελλάδα στο Ομαδικό Αγώνισμα Εθνικής Ανάπτυξης 2019, που αποτελούν σημάδια ότι αρχίζει να αποδίδει η πολιτική ανάπτυξης του αθλήματος που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.

Μεγάλος νικητής και 1ος Πανελληνιονίκης στην Κατηγορία Ενηλίκων ο μοναδικός αθλητής με διπλή άπταιστη διαδρομή ήταν ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio του ΙΟΚΕΝ. 2η Πανελληνιονίκης η Νικολίνα Μακαρώνα με τον Arc de Triomphe με 4 βαθμούς που έρχονται από τη Λαμία και αγωνίζονται για τον ΙΟΚΑΛSG και 3η Πανελληνιονίκης η Μόνικα Μαρτίνη με τον Let’s Hope με 8 βαθμούς του ΙΑΟΦ.

1ος Πανελληνιονίκης στην Κατηγορία Εφήβων ήταν ο Δημήτρης Δρούγας με τον Magic de France που έρχεται από την Καλαμάτα και αγωνίζεται για τον ΙΠΠΟΚαλαμάτας, όντας ο μοναδικός ιππέας με 0 βαθμούς στους δύο γύρους. 2ος Πανελληνιονίκης ήταν ο Γιώργος Μειμαρίδης του ΑΟΙ με τον Larimar des Baumes με 8 βαθμούς και 3η Πανελληνιονίκης η Άννυ Βατίδη με τον Castor Z που έρχεται από την Κέρκυρα και αγωνίζεται για τον ΙΠΟΑ με επίσης 8 βαθμούς.

1η Πανελληνιονίκης στην Κατηγορία Παίδων ήταν η Σεμέλη Ποππ με την Arabella του ΕΙΟ με 0 βαθμούς και τον καλύτερο χρόνο 40,37 στους δύο γύρους. Στην 2η και 3η θέση Πανελληνιονικών ήταν τα δύο αδέλφια από τον ΑΙΟΒ, Συμεών Παρασχάκης με τον Boris du Melinre και Αμαρυλλίδα Παρασχάκη με τον Zovidius με επίσης 0 βαθμούς και χρόνους αντίστοιχα 46,57 και 49,45.

Στην Κατηγορία Αμαζόνων η φετινή Βαλκανιονίκης της κατηγορίας Κατερίνα Λασκαρίδη με την Calandra 21 του ΙΟΕ αναδείχθηκε νικήτρια με 0 βαθμούς και τον γρηγορότερο χρόνο στο μπαράζ 32,43. Στην 2η θέση ήταν η Καρολίνα Βογδάνου με τον Antrax του ΙΟΚΟΥΒ με 0 βαθμούς και χρόνο 33,59 στο μπαράζ, ενώ στην 3η θέση ήταν η Αμάντα Καραγεώργου με τον Rushdie του ΙΟΕ με 1 βαθμό ποινής σε δύο γύρους.

Στην Κατηγορία των Νεολέκτων Ίππων, Πρωταθλητής Ίππος 5 ετών αναδείχθηκε η Cortana Z με τον Κρίτωνα Ζαφειρόπουλο του ΙΟΚΕΝ, ενώ στην 2η θέση ήταν ο Αντώνης Αντωνίου με τον Janning του ΙΟΚΟΥΒ και στην 3η θέση η Μόνικα Μαρτίνη με τον Jordan του ΙΑΟΦ.

Πρωταθλητής Ίππος 6ετών ήταν ο Hip Hop με τον Νίκο Κουβαρά του IOMS και ακολούθησαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα ο Σταύρος Γεωργόπουλος με τον Deister Z του ΙΟΒ και ο Λεωνίδας Παλέγδας με τη Dalia του ΙΟΒΟΠ.

Πρωταθλητής Ίππος 7ετών ήταν ο Celebrity που ίππευσε ο Αλέξανδρος Φουρλής του ΙΟΜ. Στην 2η θέση ήταν ο Idefix και πάλι με τον Αλέξανδρο Φουρλή και στην 3η θέση ήταν ο Hopalong Hans με τη Μαριάνση Κυριακοπούλου του ΙΟΒΟΠ.

Στο Ομαδικό Αγώνισμα Εθνικής Ανάπτυξής, που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα των αγώνων χθες Κυριακή με ρεκόρ συμμετοχής ομάδων, νικητής Όμιλος ήταν ο Ιππικός Όμιλος Αυλώνας, που συγκέντρωσε στους δύο γύρους 4 βαθμούς. Ακολούθησαν στην 2η και 3η θέση δύο όμιλοι από την Κρήτη, ο Ιππικός Όμιλος Ρεθύμνου και ο Αθλητικός Ιππικός Όμιλος Κρήτης με 8 βαθμούς έκαστος.

Την Κατηγορία Β ύψους 1.30μ. κέρδισε ο Αυγερινός Λινάρδος με την Carine του ΕΙΟ με τη μοναδική άπταιστη διαδρομή, ενώ ακολούθησαν στην 2η και 3η θέση ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος του ΙΟΚΕΝ με τη Fay G και την Quite Flower αντίστοιχα.

Στην Κατηγορία Γ ύψους 1.20μ. στην 1η θέση ήταν η Lauren van Berkel με την Chance de la Logue του ΙΟΜ με διπλή άπταιστη διαδρομή και τον καλύτερο χρόνο, 26,15 στη Β’ φάση. Στην 2η θέση ήταν ο Σταύρος Γεωργόπουλος με την Cohiba του ΙΟΒ και στην 3η θέση ο Alexander Krasimirov του ΑΙΟΑΤ με τον Balus Flirt.

Στην Κατηγορία Δ ύψους 1.15μ. νικητής ήταν ο Alexander Krasimirov του ΑΙΟΑΤ με τον Ard Doolan με τη γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 56,63. 2ος ήταν ο Γιώργος Αλμπαντάκης με τον Belissima που έρχονται από το Ηράκλειο Κρήτης και αγωνίζονται για τον ΑΙΟΚρήτης και 3ος ο Christo Naydenov με τον Its Arko.

Στην Κατηγορία ΖΕ ύψους 1.05-1.10μ. νικήτρια ήταν η Zoe Sofia Ortona με τον Uriel du Fort του ΙΟΜ, ενώ στην 2η θέση ήταν ο Νίκος Παπαδήμας με τον King Roan του ΙΟΘΡΑΚ και στην 3η θέση η Σοφία Στεφοπούλου με τον Kodak του ΕΙΟ.

Στην Κατηγορία Η ύψους 1.00μ. την 1η και 2η θέση κατέκτησε ο Γιώργος Αλμπαντάκης του ΑΙΟΚρήτης με Nana και Belissima αντίστοιχα, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Ηλίας Κίσσας με τη Mary που έρχονται από το Βόλο και αγωνίζονται για τον ΙΠΟΤΙΣ.

Στην Κατηγορία ΙΘ ύψους 0.80-.0.90μ. την 1η θέση πήρε ο Θεοδώρα Ανδρέου του ΑΙΟΑΤ με την Woelia, ενώ στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα ήταν η Σεμέλη Ποππ με την Iren του ΕΙΟ και ο Στέλιος Κουμεντάκης με την Karta I που έρχονται από τον Πλακιά Κρήτης και αγωνίζονται για τον ΑΙΟΠλακιά.

Από το Γραφείο Τύπου

Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Be the first to comment on "Ζαφειρόπουλος, Δρούγας & Ποππ Πανελληνιονίκες Υπερπήδησης Εμποδίων 2019"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*