Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας στο Μαρκόπουλο

Μετά το διεθνή αγώνα Athens CSI* EEF Evolution League, το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα μια ακόμη πολύ σημαντική διπλή ιππική διεθνή διοργάνωση. Πρόκειται για τα Βαλκανικά Πρωταθλήματα 2023 στα δύο ολυμπιακά αθλήματα, την Υπερπήδηση Εμποδίων και την Ιππική Δεξιοτεχνία από την Πέμπτη, 7 έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, μετά από δύο χρόνια επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα και θα διεξαχθεί για τέταρτη φορά στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Η Υπερπήδηση Εμποδίων θα γίνει στο Ολυμπιακό ιπποδρόμιο με χόρτο από την Πέμπτη, 7 έως και την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, ενώ η Ιππική Δεξιοτεχνία θα γίνει το τριήμερο 8- 10 Σεπτεμβρίου στο ιπποδρόμιο με άμμο. Αναμένεται να συμμετέχουν 9 Βαλκανικές χώρες, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κύπρος, η Κροατία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Σερβία, και φυσικά η Ελλάδα με περίπου 200 ιππείς και άλογα.

Στην υπερπήδηση εμποδίων οι αθλητές με τα άλογά τους θα διεκδικήσουν τα χρυσά μετάλλια στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα των κατηγοριών Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων, Ενηλίκων και Αμαζόνων, ενώ στην ιππική δεξιοτεχνία συμμετέχουν των κατηγοριών Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων. Ο πρώτος κτηνιατρικός έλεγχος των αλόγων για την υπερπήδηση εμποδίων είναι την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου στις 11.00 και ο κτηνιατρικός έλεγχος της ιππικής δεξιοτεχνίας είναι την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου επίσης στις 11.00. Την ίδια ημέρα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος με την παρέλασή των Ομάδων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ τα προγράμματα και των δύο αθλημάτων θα αρχίζουν καθημερινά και το Σαββατοκύριακο στις 9.00 και θα ολοκληρώνονται μετά τις 18.00.

Για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Πρωτάθλημα, οι αγώνες της Υπερπήδησης Εμποδίων από το κεντρικό Ολυμπιακό ιπποδρόμιο, αλλά και οι αγώνες της Ιππικής Δεξιοτεχνίας από το ιπποδρόμιο με άμμο, θα μεταδοθούν σε live streaming μέσα από το κανάλι Clippmyhorse.tv στο site της ΕΟΙ στο live streaming https://www.hef.gr/index.php/en/live-streaming-en. Τα αποτελέσματα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος μπορείτε να τα παρακολουθείτε live στο https://live.hef.gr/

Be the first to comment on "Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας στο Μαρκόπουλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*