Ιππικό Κέντρο: Το σχέδιο για επενδύσεις στο Μαρκόπουλο

Ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα του ΤΑΙΠΕΔ. Προβλέπεται η δημιουργία Θεματικού Πάρκου-Αναψυχής, που συμπληρωματικά με τις υφιστάμενες λειτουργίες αθλητικού χαρακτήρα, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν οικογενειακό προορισμό. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του ΟΠΑΠ, στην αξιοποίηση των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων, μετά τη μετατροπή τους σε Markopoulo Park, όπου φιλοξενούνται μέχρι και συναυλίες επώνυμων καλλιτεχνών. Την ίδια στιγμή, ο μεγάλος Οργανισμός, εκπονεί μελέτες ακόμα και για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού Water Park.

Το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο αποτελείται από ένα συγκρότημα ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κτιρίων στο οποίο περιλαμβάνονται:

Κύρια Αρένα Jumping με 6.000 μόνιμες θέσεις θεατών, Κύρια Αρένα Dressage με 2.000 μόνιμες θέσεις θεατών, Κλειστή Αρένα εμβαδού με 2.010 θέσεις θεατών, Τρείς αρένες προπόνησης Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Τέσσερις αρένες προπόνησης υπερπήδησης εμποδίων, Συγκρότημα στάβλων δυναμικότητας 280 αλόγων, Συγκρότημα Κτηνιατρικής Κλινικής με στάβλους ανάρρωσης – απομόνωσης, Διώροφο Κτίριο γραφείων διοίκησης εμβαδού 3.131μ2, Υπαίθριοι χώροι στάθμευσης, Ελικοδρόμιο και Κτιριακό συγκρότημα στέγασης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαρκόπουλου. Το πολεοδομικό καθεστώς του ακινήτου προβλέπεται να αναθεωρηθεί με την έγκριση και θεσμοθέτηση ΕΣΧΑΔΑ με βάση τις διατάξεις του Ν. 3986/2011.

Σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταρτιστεί το ακίνητο προβλέπεται να αξιοποιηθεί με την ανάπτυξη των παρακάτω Ζωνών: Ζώνη Ι: Χρήση “Θεματικό Πάρκο-Αναψυχή” συνολικής έκτασης 426.517 τ.μ. με συντελεστή δόμησης 0.11, Ζώνη ΙΙ: Ζώνη Δασικής Προστασίας έκτασης 120.424 τ.μ. (αδόμητη), Ζώνη ΙΙΙ: Χρήση “Εγκαταστάσεις Πρόσβασης-Στάθμευσης” συνολικής έκτασης 42,510 τ.μ. (αδόμητη).

ΠΗΓΗ newsit.gr

Be the first to comment on "Ιππικό Κέντρο: Το σχέδιο για επενδύσεις στο Μαρκόπουλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*