Το Πρωτάθλημα Ιππασίας 2023 στο Μαρκόπουλο!

Μετά την ανάδειξη των φετινών Πρωταθλητών Ιππικής Αντοχής, το ενδιαφέρον των φιλάθλων της ιππασίας στρέφεται στην ανάδειξη των Πρωταθλητών Υπερπήδησης Εμποδίων και Ιππικής Δεξιοτεχνίας, με την κορυφαία εθνική διοργάνωση να διεξάγεται αυτό το τετραήμερο, 11 – 14 Μαΐου 2023. Το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας και φέτος θα φιλοξενήσει το ΜΙ Πρωτάθλημα Ιππασίας 2023 στα δύο αθλήματα με πολλές συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στην υπερπήδηση εμποδίων, τα αγωνίσματα της οποίας θα γίνουν τόσο στο κεντρικό ιπποδρόμιο με χόρτο όσο και στο ανοιχτό ιπποδρόμιο με άμμο (J1), η ανάδειξη των Πρωταθλητών στις ηλικιακές κατηγορίες, Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων, Ενηλίκων, καθώς και της Νικήτριας Αμαζόνας, θα γίνει σε αγώνα τριών ημερών με τέσσερις γύρους. Τα ζευγάρια ιππέα/ίππου κατατάσσονται σύμφωνα με το σύνολο των βαθμών ποινής των τεσσάρων γύρων και σε περίπτωση ισοβαθμίας από την κατάταξη της 3ης ημέρας (3ος και 4ος γύρος). Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει ακόμη αγώνισμα Νεολέκτων Ίππων, σε αγώνα τριών ημερών με τρείς γύρους, καθώς και αγωνίσματα ελεύθερης συμμετοχής για ζευγάρια ιππέων/ίππων που δεν συμμετέχουν στις κατηγορίες Πρωταθλήματος. Η Κατηγορία Εφήβων είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαγγέλη Εγγλεζάκη, φίλιππου και κριτή του αθλήματος που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Στην ιππική δεξιοτεχνία, τα αγωνίσματα της οποίας θα γίνουν στο κεντρικό ανοιχτό ιπποδρόμιο με άμμο, επίσης θα αναδειχθούν οι Πρωταθλητές Παίδων, Εφήβων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων από τριήμερο αγώνα. Ο τίτλος του Πρωταθλητή Ελλάδος στην Κατηγορία Παίδων θα κριθεί με βάση την υψηλότερη βαθμολογία (μέσος όρος %) στα αγωνίσματα Α3 Παίδων, Α4 Παίδων & Α5 Παίδων, στην Εφήβων στα αγωνίσματα Γ4, Γ5 & Freestyle, στην Νέων Ιππέων στα αγωνίσματα Δα, Δε & Freestyle Νέων Ιππέων και στην Ενηλίκων στα αγωνίσματα Δα, Δβ & Freestyle Eνηλίκων. Ακόμη εκτός από τα αγωνίσματα του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν και αγωνίσματα του 5ου αγώνα. Τους αγώνες έχουν κληθεί να κρίνουν μαζί με τους Έλληνες κριτές και δύο ξένοι κριτές, η Εσθονή κ. Eva Maria Warmington και ο Νεοζηλανδός κ. Mura Love.

Η ΕΟΙ θα μεταδώσει σε live streaming μέσω της διεθνούς πλατφόρμας https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/ και στο site της ΕΟΙ https://www.hef.gr/index.php/el/live-streaming-gr τους τελικούς των Κατηγοριών Παίδων, Εφήβων, Αμαζόνων, Νέων Ιππέων και Ενηλίκων Υπερπήδησης Εμποδίων την τελευταία ημέρα, Κυριακή, 14 Μαΐου από το κεντρικό ιπποδρόμιο με χόρτο.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ τα προγράμματα των αγώνων θα αρχίζουν καθημερινά και το Σαββατοκύριακο στις 9.00 και θα ολοκληρώνονται μετά τις 17.00.

Από το Γραφείο Τύπου
της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας

Be the first to comment on "Το Πρωτάθλημα Ιππασίας 2023 στο Μαρκόπουλο!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*