Το Δάσος του Κουβαρά

Ένα από τα πιο ζωτικά «εργοστάσια οξυγόνου» της Αττικής φιλοξενείται στη φύση του Κουβαρά. 20.000 τ. χλμ πευκοδάσους χαρίζουν ζωή και ομορφαίνουν μία από τις πιο όμορφες γωνιές της αττικής γης. Μικρότεροι και μεγαλύτεροι λόφοι αλλά και με τον επιβλητικό όγκο του Μαυροβουνίου να δεσπόζει στο δασικό σκηνικό, το Δάσος του Κουβαρά αποτελεί πυρήνα ζωής και φυσικής απόλαυσης. Η λεωφόρος Κουβαρά-Αυλακίου, ενώνει τον Κουβαρά και το Δάσος με τον παραλιακό οικισμό του Πόρτο Ράφτη στον Ν. Ευβοϊκό κόλπο σε μία διαδρομή που χαρίζει ομορφιά και εικόνες και που όμοιά της δύσκολα πια συναντούμε στο Αττικό σκηνικό.

Το Μαυροβούνι, μαζί με την Μερέντα (ή αλλιώς Αιματόριζα) είναι οι δύο κυρίαρχοι ορεινοί όγκοι της περιοχής του Κουβαρά. Διαδρομές για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία (mountain bike), σταθμοί για πικ νικ και αναψυχή (Ευαγγελίστρια), μονές και μοναστικές κοινότητες, χαρτογραφούν ένα σκηνικό αρμονικής συνύπαρξης με το Δάσος. Μία βόλτα μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Ευασταθίου στη Μερέντα θα σας χαρίσει ένα από τα μαγευτικότερα φυσικά θεάματα του τόπου μας και της Αττικής. Η μεγαλοσύνη του Δάσους και οι θάλασσες πίσω από αυτό, ταξιδεύουν το βλέμμα όσο πάει.

Αν δε, αποφασίσετε να απολαύσετε τη βόλτα αυτή μία φρέσκια και δροσερή ημέρα, θα μετράτε τα κυκλαδονήσια και τις δαντελωτές ακτές της Αττικής μέχρι να θυμηθείτε τα μαθήματα γεωγραφίας. Όπως κι αν σχεδιάσετε τη βόλτα σας, το χωριό του Κουβαρά θα σας περιμένει πάντα για να σας ξεκουράσει με έναν καφέ, ένα αναψυκτικό, ένα ωραίο φαγητό και την ήρεμη απόλαυση του να μοιράζεσαι ωραίες στιγμές με την παρέα σε μια όμορφη γωνιά του τόπου μας, του Δήμου Σαρωνικού.

saronikos.gr

Be the first to comment on "Το Δάσος του Κουβαρά"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*