Το «Athens Equestrian Festival 2024» επιστρέφει στο Μαρκόπουλο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Athens Equestrian Festival δίνει ραντεβού με τους λάτρεις της ιππασίας στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Η μεγάλη διεθνής διοργάνωση της υπερπήδησης εμποδίων με παγκόσμιο ενδιαφέρον θα διεξαχθεί το τετραήμερο, 30 Μαϊου έως και 2 Ιουνίου.

Πάνω από 200 ιππείς και αμαζόνες από πολλές χώρες της Ευρώπης θα συναγωνιστούν για τα πλούσια έπαθλα συνολικής αξίας 180.000€ περίπου.

Το Athens Equestrian Festival 2024 περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους διοργανώσεις.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W, μέρος της σειράς του Κυπέλλου Εθνών Longines EEF Series 2024, που τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας – EEF, έναν διεθνής αγώνας CSICh για ιππείς της κατηγορίας παίδων, έναν διεθνή αγώνα χαμηλότερης τεχνικής δυσκολίας CSI1* και έναν διεθνή αγώνα νεόλεκτων ίππων CSIYH*. Συνολικά τις τέσσερις ημέρες των αγώνων θα πραγματοποιηθοιύν 21 αγωνίσματα, ανάμεσά τους και ομαδικά αγωνίσματα της EEF Evolution League.

Στο πρόγραμμα του αγώνα Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W δεσπόζει το ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών την Κυριακή, 2 Ιουνίου στις 16.00, που αποτελεί προκριματικό αγώνα για τη νότια περιοχή της σειράς Longines EEF Series. Ομάδες από πέντε χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία αναμένεται να αγωνιστούν στο Ομαδικό Αγώνισμα της Αθήνας συγκεντρώνοντας βαθμούς και έχοντας ως στόχο της πρόκρισή τους στο μεγάλο Τελικό στη Βαρσοβία της Πολωνίας το Σεπτέμβριο.

Μαζί με τους αθλητές των ομάδων, κορυφαίοι ιππείς από την Κεντρική Ευρώπη θα συμμετέχουν στα αγωνίσματα του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου και του σημαντικού και πιο υψηλού αγωνίσματος Grand Prix, που θα γίνει την Παρασκευή, 31 Μαίου στις 17:00.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα είναι πρωινό και απογευματινό, θα αρχίζει στις 8.30 και θα ολοκληρώνεται και τις τέσσερις ημέρες των αγώνων μετά τις 19.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές, ενώ όλα τα αγωνίσματα θα μεταδοθούν σε live streaming από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/ μέσω του site της διοργάνωσης https://athenscsi.gr/en/live-streaming

Η ΕΡΤ, μέσω του ERTFLIX, θα μεταδώσει σε απευθείας μετάδοση το Grand prix της Παρασκευής στις 16.00 και το Ομαδικό αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών την Κυρικαή 2 Ιουνίου στις 17.00.

Επίσης, στο πλαίσιο του Athens Equestrian Festival 2024 πραγματοποιούνται παράλληλα με τους αγώνες και άλλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος. Όπως εικαστική έκθεση της Δάφνης Βοτανοπούλου, καθώς και εκπαιδευτικά αλογάκια για ιππικές βόλτες, για τα παιδιά.

 

Γραφείο Τύπου AEF 2024 και ΕΟΙ

Be the first to comment on "Το «Athens Equestrian Festival 2024» επιστρέφει στο Μαρκόπουλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*