Η Όλια Λαζαρίδου και η Αμαλία Μουτούση παρουσιάζουν σε θεατρική μορφή το μοναδικό αυτό βιβλίο.
Με ζωγραφιές, τραγούδια, ιστορίες και με την σκηνογραφική επιμέλεια της Δάφνης Ρόκου, θα προσπαθήσουν να μας μεταδώσουν το βαθύ αναστεναγμό που βρίσκεται κρυμμένος μέσα στις σελίδες του.
«… Η πολιτεία που λέγω αναγνώστη, δεν είναι καμμιά από κείνες πόχουνε παλιά δόξα κι όνομα ξακουσμένο. Μηδέ Ρώμη είναι, μηδέ Αθήνα, μηδέ Τρωάδα, μηδέ καμμιά απ’ τις άλλες ξακουσμένες πολιτείες. Τ’ όνομά της είναι σβησμένο κιόλας απ’ τη θύμηση του κόσμου, η ιστορία της σκοτεινή, η τοποθεσία της παράμερη… Το Αϊβαλί ήταν στ’ αλήθεια σαν ένας κόσμος κρυφός, περικλεισμένος μέσα σ’ ένα μπουγάζι…»
Η εκδήλωση αυτή, γίνεται για την οικονομική ενίσχυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», στην οποία η Αμαλία Μουτούση κι η Όλια Λαζαρίδου είναι εθελόντριες.
Η παράσταση έχει ήδη πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι, σε θεατρικές σκηνές των Μεσογείων και φιλοξενείται για πρώτη φορά στην καρδιά της Αθήνας στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για δυο παραστάσεις, με την στήριξη του Συλλόγου των Φίλων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος 2018-2019 των Φίλων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
Συντελεστές παράστασης:
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Σπυράτος
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαίρη Διονύση
Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός (πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)
Ώρα έναρξης 9 μ.μ.- διάρκεια μία ώρα
Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» εδώ και οχτώ χρόνια παρέχει, δωρεάν, υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ογκολογικούς ασθενείς κι ασθενείς με ALS εντός των γεωγραφικών ορίων της Ι. Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
Τις υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας παρέχει ειδικά εκπαιδευμένη εικοσιπενταμελής Διεπιστημονική Ομάδα αποτελούμενη από γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγο, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.
Οι υπηρεσίες παρέχονται Κατ’ Οίκον, σε Κέντρο Ημέρας και στον πρώτο Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην πατρίδα μας.
Το έργο της Διεπιστημονικής Ομάδας επικουρούν εκατόν πενήντα και πλέον εκπαιδευμένοι Εθελοντές με πληθώρα δραστηριοτήτων και οκταμελής Διοικητική Ομάδα.
Στο πρόγραμμα της φροντίδας της «ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», στη διάρκεια της οκταετούς πορείας της, έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 850 ασθενείς.
Be the first to comment on "«Το Αϊβαλί η πατρίδα μου»"