Τα «χίλια πρόσωπα» του Αφγανού με τους πυροκροτητές που κατηγορείται για την δολοφονία στο Κορωπί

Με τρία διαφορετικά ονόματα, τρία διαφορετικά στοιχεία πατρότητας και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, είχε δακτυλοσκοπηθεί στην Ελλάδα ο Αφγανός που συνελήφθη να έχει στην κατοχή του μέσα σε ένα σακίδιο, πάνω από 70 πυροκροτητές και κατηγορείται και για τη δολοφονία του ηλικιωμένου στο ποιμνιοστάσιό του στο Κορωπί.

Όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, ο Αφγανός αρχικά εμφανίζεται με τα στοιχεία AHMADI (ον) NASIR (επ) του HASHIM και της ROSI γεννημένος στις 11-11-1998 στο Αφγανιστάν και η πρώτη φορά που είχε συλληφθεί και είχε σημανθεί ήταν στις 10-10-2003 όταν τον εντόπισε το τμήμα ασφάλειας Μυτιλήνης, καθώς είχε μπει παράνομα στη χώρα.

Τότε, είχε δηλώσει τα στοιχεία NUR-MUHAMAT (επ) ALi-ZADE γεννημένος το 1985. Κάνει αίτημα ασύλου για να πάρει χαρτιά και να φύγει για Ιταλία ή Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ένα χρόνο μετά το αίτημά του απορρίπτεται. Και ενώ έχει περιθώριο λίγων μηνών να εγκαταλείψει την Ελλάδα και να επιστέψει στη χώρα του, εκείνος εξαφανίζεται.

Στις 25-10-2016 προσπαθεί και πάλι να μπει στη χώρα και συλλαμβάνεται από το τμήμα ασφάλειας Καβάλας μεταφέρεται στην Ορεστιάδα στο κέντρο κράτησης με εντολή για διοικητική απέλαση. Στις 10-1-2017 υπέβαλε αίτημα στο τμήμα ασύλου στην Ξάνθη και στις 22-12-2017 απορρίφθηκε, ενώ η απόφαση του επιδόθηκε στις 22-1-2018. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος κρατούσε πάντα πάνω του το αίτημα ασύλου ώστε κάθε φορά που σε κάποιον έλεγχο αστυνομικοί του ζητούσαν τα χαρτιά του, να επιδεικνύει το αίτημα, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε απορριφθεί.

Ο άνθρωπος λοιπόν με τα «χίλια πρόσωπα» ήταν – λένε οι Αρχές- η κατάλληλη επιλογή για το ρόλο του «μεταφορέα» των πυροκροτητών ενώ ήδη στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει και αλλοδαπός που βρίσκεται χρόνια στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται να σχετίζεται με την υπόθεση.

cnn.gr

Be the first to comment on "Τα «χίλια πρόσωπα» του Αφγανού με τους πυροκροτητές που κατηγορείται για την δολοφονία στο Κορωπί"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*