Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλόγων και κατοίκων στο Α.Τ Κορωπίου

(Tο ψήφισμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Α.Τ Κορωπίου που έγινε σήμερα το απόγευμα 28.06.2017 ακολουθεί στο τέλος της δημοσίευσης)

Μίλησαν ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ.Γεώργιος Καλλιακμάνης επικεφαλής αντιπροσωπεία της ένωσης, και ο εκπρόσωπος του περιβαλλοντικού συλλόγου κ.Αντώνης Δρόσος. Το ψήφισμα ανέγνωσε η γραμματέας του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγγελική Λειβαδίτου, δημοτική σύμβουλος.

Συμμετείχαν πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Δ.Σ Κρωπίας, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, (Αγροτικός Συνεταιρισμός, σύλλογος Αγίου Γεωργίου,Σωκράτης Ψαρρας, Σύλλογος Αμπελώνα, Αντώνης Πουλάκης,ο κ. Γεώργιος Γκίνης, εκπρόσωπος συλλόγου Αγίας Μαρίνας, και ο κ.Αντώνης Δρόσος Περιβαλλοντικός σύλλογος)

Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Κρωπίας για το ζήτημα της συγκέντρωσης έχει κανονιστεί η πρώτη συνάντηση με το γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ.Αναγνωστάκη και εκπροσώπους ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

«Σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, συγκεντρωθήκαμε στην Οδό Αντωνίου Κιούση για να απαιτήσουμε την άμεση ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Κορωπίου με το προσωπικό που προβλέπεται ώστε να μπορέσει να ασκήσει τις αρμοδιότητές του στο Δήμο Κρωπίας που τα τελευταία χρόνια υφίσταται τις συνέπειες μιας έκρηξης παραβατικότητας και εγκληματικότητας. Συγκεκριμένες μορφές ακραίας παραβατικότητας ζούμε σε πολλές περιοχές του Δήμου μας από περιφερόμενες και μετακινούμενες ομάδες ρομά καθώς και από ομάδες ρομά που βρίσκονται στον αυθαίρετο οικισμό στην περιοχή Κούπι και πλήττουν την κοινωνική ειρήνη, γαλήνη και ασφάλεια στο Δήμο μας. Απαιτούμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους έλληνες πολίτες και όσους νόμιμα διαμένουν ή φιλοξενούνται στη χώρα μας όπως το Ελληνικό Σύνταγμα και οι ευρωπαϊκοί νόμοι προβλέπουν.Ζητάμε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της Κυβέρνησης , με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών με συγκεκριμένες ενέργειες, νομοθετικές, πρόληψης αλλά και καταστολής στη βάση των προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος μας το 2015, 2016 και 2017. Ζητάμε επίσης, την πλήρη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας σύμφωνα με την οργανική δύναμη που προβλέπεται(και όχι μόνο το 25% της δύναμης) για την καλύτερη αστυνόμευση και προστασία των πολιτών».

koropi.gr

Be the first to comment on "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλόγων και κατοίκων στο Α.Τ Κορωπίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*