Συσκέψεις για την εξέλιξη των έργων στους δήμους Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου και Κρωπίας

Συσκέψεις με τους Δημάρχους Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου και Κρωπίας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου το διήμερο 16 και 17 Φεβρουαρίου με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων των τεσσάρων δήμων που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Σκοπός των συσκέψεων ήταν η επίλυση διαδικαστικών θεμάτων και η απεμπλοκή των διαδικασιών που προκαλούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ήδη εγκεκριμένων έργων αλλά και η συζήτηση της πιθανότητας ένταξης προς χρηματοδότηση νέων έργων που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των τεσσάρων δήμων.

Αρχικά, ο κ. Φιλίππου επισκέφθηκε στις 16/2 μαζί με τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γιάννη Ασπρουλάκη το δημαρχείο Σαρωνικού, όπου συζήτησαν μαζί με τον Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλία Μπουκοβάλα και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου την πορεία των έργων που έχουν ήδη ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας.

Το πρωί της επόμενης ημέρας (17/2) το πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκίνησε από τον Δήμο Λαυρεωτικής, όπου οι κύριοι Φιλίππου και Ασπρουλάκης συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Αδάμη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για όλα τα έργα που έχουν εγκριθεί και έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επιμέρους λεπτομέρειες που πρέπει να προσεχθούν ώστε να αποφευχθούν τυχόν κωλύματα και καθυστερήσεις. Παράλληλα, έγιναν προτάσεις από την πλευρά του δήμου για νέα έργα, για τα οποία θα υποβληθούν άμεσα ώριμες μελέτες και σχετικά αιτήματα χρηματοδότησης.

Επόμενος σταθμός για τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής ήταν το δημαρχείο Μαρκοπούλου, όπου πραγματοποιήθηκε ανάλογη σύσκεψη με τον Δήμαρχο Σωτήρη Μεθενίτη, τους Αντιδημάρχους Μαρία Κιμπιζή και Γιώργο Καβασακάλη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Δρίτσα και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου.

Ο κύκλος των επαφών ολοκληρώθηκε με τον Δήμο Κρωπίας όπου ο κ. Φιλίππου και ο κ. Ασπρουλάκης είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο θέμα την ενημέρωση για την πρόοδο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Κορωπί.

Σε όλες τις συναντήσεις συζητήθηκε λεπτομερώς το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης για κάθε έργο ξεχωριστά και προγραμματίστηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι την τελική υλοποίηση τους.

Σκοπός των συσκέψεων ήταν η επίλυση διαδικαστικών θεμάτων και η απεμπλοκή των διαδικασιών που προκαλούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ήδη εγκεκριμένων έργων αλλά και η συζήτηση της πιθανότητας ένταξης προς χρηματοδότηση νέων έργων που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των τεσσάρων δήμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής επισήμανε στους εκπροσώπους των δήμων ότι μέσα από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας, θα μπορέσει να προχωρήσει ο προγραμματισμός που έχει ήδη γίνει για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

Be the first to comment on "Συσκέψεις για την εξέλιξη των έργων στους δήμους Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου και Κρωπίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*