Συναυλία Χορωδίας ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στο «Άρτεμις»

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη Συναυλία της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Πυλαρινού, οι χορωδοί του ΚΑΠΗ Δήμου Μαρκοπούλου φιλοδοξούν να αποδώσουν – μέσα από την «κορυφή» της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη και της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη στο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» – την πεμπτουσία της Ρωμιοσύνης και τη βαθιά πίστη και αφοσίωση του λαού μας, στους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία!

Ένα έργο ζωής για τον ποιητή, ο οποίος καταφέρνοντας να φύγει από την Ελλάδα το 1948, ενώ ήταν υπό περιορισμό εξόδου από τη χώρα, αρχίζει να καταπιάνεται με το έργο στο Παρίσι το 1950, το εκδίδει το 1960, για να «σφραγιστεί» το 1964 με τη μελοποίηση του Μ. Θεοδωράκη και την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του στο «Ρεξ», ως το κορυφαίο «λαϊκό ορατόριο», που άγγιξε και τραγουδήθηκε όσο τίποτε άλλο από τον λαό, μετατρέποντάς το σε σύμβολο λευτεριάς, με αναλλοίωτη αξία στον χρόνο.

Στο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», μαζί με τους Ελύτη και Θεοδωράκη, συναντήθηκαν δισκογραφικά ο Τσαρούχης που φιλοτέχνησε τον πίνακα – εξώφυλλο του έργου, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης (τραγούδι), ο Μάνος Κατράκης (αφηγητής) και ο Θόδωρος Δημήτριεφ (βαρύτονος) – εξέχουσες προσωπικότητες του νεότερου Πολιτισμού μας, καθιστώντας το ως ένα έργο «εθνικό».

Στην εκδήλωση, το ρόλο της αφηγήτριας θα έχει η κα Σοφία Γκλιάτη, μέλος του ΚΑΠΗ.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Be the first to comment on "Συναυλία Χορωδίας ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στο «Άρτεμις»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*