Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κερατέα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες της Αττικής.

Συνελήφθησαν στις 26-1-2018 έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Ζωγράφου, Κερατέα, Νέο Κόσμο, Παλαιό Φάληρο και Κάτω Πατήσια), ένδεκα (11) μέλη της σπείρας, ηλικίας από 29 έως 63 ετών, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε (5) ημεδαπούς, πέντε (5) υπηκόους Αλβανίας και μία (1) υπήκοο Ρουμανίας.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ύστερα από εκτεταμένες έρευνες, διασταύρωση στοιχείων και δημιουργία προφίλ, επετεύχθη ο εντοπισμός των δραστών και εξακριβώθηκε η εγκληματικής τους δράση καθώς και οι ρόλοι τους στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζες) των ναρκωτικών, τους οποίους μάλιστα είχαν εξοπλίσει εξωτερικά με κάμερες καταγραφής κινήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπόλοιπων μελών, ήταν ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας. Άμεσος συνεργός του ανωτέρω που είχε εποπτικό ρόλο, ήταν ένας 38χρονος ημεδαπός ενώ τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση και διακίνηση των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Έπειτα από έρευνες σε οικίες, χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1.521- γραμμαρίων
Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -5.700- γραμμαρίων
Μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης
Ποσότητα νοθευτικής ουσίας βάρους -350- γραμμαρίων
Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Ένα (1) πιστόλι
Εβδομήντα πέντε (75) φυσίγγια
Το χρηματικό ποσό των -25.855- ευρώ
Τρείς (3) χρυσές λίρες
Διάφορα χρηματικά ποσά ξένων νομισμάτων
Οκτώ (8) ζυγαριές ακριβείας
Ένα (1) καταγραφικό μηχάνημα κλειστού χώρου με 4 κάμερες
Τριάντα δύο (32) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Be the first to comment on "Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κερατέα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*