Συλλήψεις σε αποθήκη με απομιμητικά προϊόντα στο Κορωπί

Συνελήφθησαν, στις 28-6-2016 στο Κορωπί, επτά (7) αλλοδαποί μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις (4) υπηκόους Κίνας και τρεις (3) υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας από 19 έως 42 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ακόμη συνεργοί τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί σημάτων.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα που διακινούσε στο εμπόριο απομιμητικά προϊόντα και είχε ως αποθηκευτική βάση στεγασμένο χώρο στην περιοχή του Κορωπίου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω στην εν λόγω αποθήκη και συνελήφθησαν.

koropi3

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η σπείρα είχε συγκεκριμένη δομή και τα μέλη της είχαν διακριτούς ρόλους. Συγκεκριμένα, τα αρχηγικά μέλη αναλάμβαναν την εισαγωγή στη Χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση και στη συνέχεια την διοχέτευση τους, σε καταστήματα και λαϊκές αγορές της Αττικής.

Από την έρευνα στον χώρο της αποθήκης βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και στη συνέχεια καταστράφηκαν, -9.952- ζευγάρια απομιμητικών προϊόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζεται.

koropi1 koropi2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ E.A.

Be the first to comment on "Συλλήψεις σε αποθήκη με απομιμητικά προϊόντα στο Κορωπί"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*