Στον αέρα το έργο της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη

Μια απλή πρόσκληση προς τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαρκοπούλου, αποκάλυψε μια εξέλιξη κάθε άλλο παρά θετική για ένα έργο πνοής για το μέλλον του Πόρτο Ράφτη.

Στην πρόσκληση την οποία υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Αλλαγιάννης, ως πρόεδρος και της Οικονομικής Επιτροπής, καλούνται τα μέλη της σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 20 Ιουλίου να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, το εξής θέμα:

«Λήψη απόφασης για διορισμό πληρεξουσίου Δικηγόρου για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τα αναγραφόμενα: α)στην με αρ. πρωτ. 62000298/08.07.20 επιστολή αιτήματος αποζημίωσης θετικών ζημιών, β) στην με αρ. πρωτ. 62000299/09.07.2020 επιστολή για διάλυση της σύμβασης και γ) στο με αρ. πρωτ. 62000339/ 15.07.2020 Υπόμνημα της αναδόχου εταιρείας INTRAKAT του έργου «Αντλιοστάσια ακαθάρτων Πόρτο Ράφτη» καθώς και με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από πλευράς του Δήμου Μαρκοπούλου».

Από τα παραπάνω αναγραφόμενα γίνεται σαφές ότι η ανάδοχος εταιρεία – η INTRAKAT – του έργου που αφορά στην υλοποίηση του τρίτου κατά σειρά, αλλά πρώτου μεγάλου υποέργου «Αντλιοστάσια Ακαθάρτων Πόρτο Ράφτη», προϋπολογισμού 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο καταγγέλλει τη σχετική σύμβαση που υπεγράφη στις 16 Ιουλίου 2018 από αυτήν και τη διοίκηση Σωτήρη Μεθενίτη αλλά ζητά και αποζημίωση!

Το υποέργο αυτό ήταν ένα από τα επτά στα οποία κατανεμήθηκε ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου των 29 εκατομμυρίων και για το οποίο, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής από τον Νοέμβριο του 2015, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο υποέργο αυτό που αποτελούσε και το πλέον σημαντικό αφού η δημιουργία των αντλιοστασίων θα ήταν καθοριστικής σημασίας για την όλη εξέλιξή του, κύριος διαχειριστής ήταν ο Δήμος Μαρκοπούλου και επιβλέπουσα αρχή η Περιφέρεια Αττικής.

Συνολικά επρόκειτο να δημιουργηθούν οκτώ αντλιοστάσια για τη μεταφορά των ακαθάρτων από το Πόρτο Ράφτη στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Μαρκοπούλου και είχε προγραμματική προθεσμία υλοποίησης, τριάντα μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, τον Ιούνιο του 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου από τα αντλιοστάσια όμως μέχρι σήμερα προφανώς αυτές δεν προχώρησαν και λόγω των ενστάσεων ορισμένων κατοίκων.

Η σοκαριστική αυτή εξέλιξη σημαίνει, στην καλύτερη περίπτωση, την καθυστέρηση του όλου έργο κατά περίπου δύο χρόνια ακόμη, ενώ στη χειρότερη και εφόσον δεν υπάρξει η διαδικασία που άτυπα αποκαλείται «των έργων – γέφυρα» να χαθεί η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό θέμα στην πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από το οποίο αποκαλύπτεται σαφώς τι έχει συμβεί:

 

ΠΗΓΗ notioanatolika.gr

Be the first to comment on "Στον αέρα το έργο της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*