«Στα Χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια μαρτυρική Πόλη. Ιστορική Αναδρομή»

Ο Δήμος Κρωπίας και η Εταιρεία Ιστορικών & Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 78η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου παρουσιάζουν το νέο,** εμπλουτισμένο με αποκαλυπτικά στοιχεία βιβλίο της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου, «Στα Χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια μαρτυρική Πόλη. Ιστορική Αναδρομή»,** την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, στο Αμφιθέατρο Δημαρχείου Κρωπίας, στις 19:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Γεώργιος Σιούλας Δικηγόρος, ιστορικός ερευνητής νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, Βαλεντίν Σνάιντερ, Διδάκτωρ ιστορίας, ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Ευάγγελος Αναγνώστου, Ιατρός, Χειρουργός.

Προλογίζουν οι, Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος Κρωπίας και Γεώργιος Κόλλιας, Πρόεδρος της Εταιρείας Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου.

Την παρουσίαση θα συντονίσει, ο Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Λάζαρης, μέλος της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου.

Το βιβλίο είναι έκδοση της Εταιρείας Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών Κορωπίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους δημότες. Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μέτρα προστασίας από τον covid-19.

Be the first to comment on "«Στα Χρόνια της Γερμανικής Κατοχής, Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια μαρτυρική Πόλη. Ιστορική Αναδρομή»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*