«Σου έχω Δώρο»: Η Νέα Κοινωνική Δράση του Δήμου Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας θέλοντας να σταθεί δίπλα στους φοιτητές της πόλης μας, οι οποίοι είναι μέλη οικογενειών με χαμηλό εισόδημα και οι οποίοι ξεκινούν την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, όντες πρωτοετείς φοιτητές σε πόλεις της επαρχίας, υλοποιεί νέα κοινωνική δράση με τίτλο: «Σου έχω Δώρο»!

Το πρόγραμμα «Σου Έχω Δώρο» υλοποιείται πρώτη φορά από τον Δήμο Μαρκοπούλου και αφορά την δωρεάν, εφάπαξ αποστολή δωροεπιταγών (μέσω χορηγιών) σε δέκα (10) δικαιούχους φοιτητές, κατοίκους της πόλης, που θα ενταχθούν στην δράση, προκειμένου να τους στηρίξει στα πρώτα τους βήματα στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους και παράλληλα στοχεύει στην ενίσχυση του οικογενειακού τους προϋπολογισμού.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα θα πρέπει οι ίδιοι οι φοιτητές ή μέλη της οικογένειάς τους να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Δήμο Μαρκοπούλου έως και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας (Χρήστου Μεθενίτη 7, 2ος όροφος, πληροφορίες στα τηλ. 22990-20174 – 2299020176,177) και θα πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση, η οποία συμπληρώνεται στη Κοινωνική Πρόνοια, από τον/την φοιτητή/τρια ή τον γονέα. Στην περίπτωση που την συμπληρώσει ο γονέας, χρειάζεται σχετική εξουσιοδότηση υπογεγραμμένη από τον/την φοιτητή/τρια.
Βεβαίωση σπουδών του τρέχοντος εκπαιδευτικού έτους.
Εκκαθαριστικό σημείωμα του γονέα που δηλώνεται ο/η φοιτητής/τρια ως προστατευόμενο μέλος, με τα δηλωθέντα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2018.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Δήμο Μαρκοπούλου (λογαριασμός ΔΕΚΟ)
Προσκόμιση αντιγράφου ηλεκτρονικού μισθωτηρίου της ενοικιαζόμενης κατοικίας του/της φοιτητή/τριας, ή βεβαίωση διαμονής σε φοιτητική εστία.
Κάρτα ανεργίας γονέα (σε περίπτωση που υπάρχει).

Να σημειωθεί ότι ο φάκελος με τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι πλήρης, διαφορετικά δεν θα παραλαμβάνεται έως ότου συμπληρωθεί.

Η αξιολόγηση των αιτούντων θα γίνει από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων με προτεραιότητα στις οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στόχος του Δήμου Μαρκοπούλου είναι να στηρίξει έμπρακτα τους φοιτητές της πόλης μας στα πρώτα τους βήματα, με ότι μέσο διαθέτει, ώστε το μόνο άγχος τους να είναι οι σπουδές τους, οι σπουδές που θα τους ανοίξουν τον δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον !

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΜΕΝΗ ΒΑΜΠΟΡΑΚΗ

Be the first to comment on "«Σου έχω Δώρο»: Η Νέα Κοινωνική Δράση του Δήμου Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*