Πήγαμε σαν άλλοτε…

Του Πάνου Σπυρόπουλου

Η παράσταση της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου στο θέατρο Σάρα υπήρξε σίγουρα το κορυφαίο (έως στιγμής τουλάχιστον και εκτός πολύ μεγάλης εκπλήξεως) μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στην πόλη μας!

Η παράσταση στο υπέροχο θεατράκι μας που ήταν γεμάτο από μουσικόφιλους έγινε μια υπέροχη βραδιά, με σύμμαχο τον καιρό, το φεγγάρι και τα αστέρια, που καθόλου όμως δεν επισκίασαν τα αστέρια τα επί σκηνής.
Όλοι όσοι συμμετείχαν, από τον Μαέστρο, από τους δασκάλους μας, από τους καταξιωμένους τραγουδιστές που μας τίμησαν, τους χορευτές, τους ηθοποιούς μέχρι τον μικρότερο μαθητή που για πρώτη φορά ανέβαινε στη σκηνή, έλαμπαν!

Έλαμπαν από δόξα; Από στολίδια; Από πλούτο; Από λαμπρές στολές; Από φώτα, στράς, προβολείς;

Έλαμπαν από σεμνότητα και από αξιοπρέπεια! Από πίστη στο Μαέστρο τους, από πίστη στην ομάδα τους που στηρίζει τον καθένα να αποκτήσει πίστη στον εαυτό του (united we stand, devided we fall για να θυμηθούμε και τους Pink Floyd).

Η επιλογή του θέματος ήταν ελληνικά ρετρό τραγούδια, ένα είδος που άφησε τους μικρούς μουσικούς της Φιλαρμονικής αμήχανους αρχικά, καθώς το παραμικρό άκουσμα δεν είχαν οι περισσότεροι από αυτό το είδος το οποίο το θεωρούσαν παρωχημένο, παλιό, μουχλιασμένο, μπλιάχ…

Και να που ο γιος μου που βαριόταν να πάει στις πρόβες σιγοτραγουδάει πια «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά» και η κόρη μου τραγουδάει και χορεύει «Το ταγκό της Αθήνας» (που παρεμπιπτόντως, ούτε εγώ το είχα ακούσει ποτέ).

Κι έτσι μεταλαμπαδεύεται ο πολιτισμός. Τέτοιες προσπάθειες είναι που παραπέμπουν στους στίχους του Σεφέρη:

«Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα»

Κλείνουμε με το μήνυμα του μαέστρου, Γάσπαρη Μαμμά, προς τους συντελεστές της βραδιάς, το οποίο και δημοσιεύουμε με την άδειά του:

“Καλησπέρα σας, θέλω να εκφράσω εκ βάθους καρδίας τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους και να σας αποδώσω τα εύσημα για την απόδοση σας στην συναυλία μας. Υπήρξαμε όλοι, παιδιά, γονείς, καθηγητές, μαέστρος, ΔΣ, ανώτεροι των περιστάσεων και όλοι μαζί παλέψαμε και αγωνιστήκαμε παρουσιάζοντας μια μοναδική και επαγγελματική συναυλία που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Σας ευχαριστώ από ψυχής, και ως μαέστρος της Φιλαρμονικής μας, δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να μοχθώ αποκλειστικά και με γνώμονα το καλύτερο αποτέλεσμα για την ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΑΣ, με όποιο κόστος. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ “

Ευχαριστούμε Φιλαρμονική Μαρκοπούλου!

Be the first to comment on "Πήγαμε σαν άλλοτε…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*