Παρατείνονται οι δωρεάν Εξετάσεις Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου στον Δήμο Μαρκοπούλου

Με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε την παράταση παραμονής, από Τετάρτη, 11 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, της ειδικής αυτοκίνητης Μονάδας, στην οποία γίνονται οι δωρεάν εξετάσεις (Μαστογραφίες και Τεστ Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες – δημότισσες του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στο Πρόγραμμα «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», σε συνεργασία με το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ» για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Μαρκοπούλου. Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω, επιπροσθέτως με μαστογραφία.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των γυναικών του Δήμου μας, (σχεδόν 500) κρίθηκε απαραίτητο και η Μονάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Μαρκοπούλου (Χαρ. Νικολάου & Α. Κουμπή, Μαρκόπουλο).

Υπενθυμίζουμε, ότι οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν έγκαιρα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τον Δήμο Μαρκοπούλου, στο τηλέφωνο 22990 71706 (κυρία Τόνια Μαμούρη), για να προγραμματίσουν το Ραντεβού τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης, ότι τόσο τα προσωπικά στοιχεία, που θα τους ζητηθούν για τη συμμετοχή στις εξετάσεις, όσο και τα αποτελέσματα αυτών, τηρούνται αυστηρά, υπό όρους πλήρους εχεμύθειας και σεβασμού, των προσωπικών και ιατρικών δεδομένων!

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ. Την ασφάλεια του χώρου και της Ιατρικής Μονάδας, καλύπτει οικονομικά ο Δήμος Μαρκοπούλου!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Be the first to comment on "Παρατείνονται οι δωρεάν Εξετάσεις Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου στον Δήμο Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*