Κυβέρνηση: Οι δήμοι των Μεσογείων έχουν πάρει από το αεροδρόμιο περισσότερα από όσα δικαιούνται! (Video)

Την σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να μη σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των δήμων των Μεσογείων να πετύχουν, επιτέλους, την επιβολή δημοτικού φόρου από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προς αυτούς, επεσήμανε από το βήμα της Βουλής μάλιστα, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας στη διάρκεια συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γεωργίου – Δημητρίου Καρρά, το πρωί της Παρασκευής.

Παρότι ο κ. Καρράς επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το αεροδρόμιο οι δήμοι των Μεσογείων, ο κ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι αυτοί έχουν λάβει πολλά περισσότερα οικονομικά οφέλη.

«Από το 2001 που άρχισε η λειτουργία του -αν δεν κάνω λάθος- μέχρι το 2008, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν εισέπρατταν κατ’ εσάς το 0,5%, δεν εισέπρατταν τίποτα. Είναι λάθος αυτό. Εισέπρατταν φόρους και τέλη και άλλες επιβαρύνσεις του αεροδρομίου προς τους δήμους, των οποίων το συνολικό ποσό αθροιζόμενο, δεν είμαι απόλυτος, αλλά έχω την εντύπωση ότι ορισμένες φορές υπερέβαινε την οροφή του 0,5%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός κάνοντας σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκετραι απέναντι και όχι δίπλα στους δήμους.

Ο κ. Καρράς από την πλευρά του εξήγησε με εμπεριστατωμένο τρόπο το πρόβλημα και ως έγκριτος νομικός διευκρίνισε τί σημαίνει η προσφυγή των δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας της οποίας η συζήτηση θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Όμως ο κ. Μπαλάφας διαφώνησε ακόμη και σε αυτό!

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την ιδιαίτερα ενδιαφ’ερουσα συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:

πηγή notioanatolika.gr

Be the first to comment on "Κυβέρνηση: Οι δήμοι των Μεσογείων έχουν πάρει από το αεροδρόμιο περισσότερα από όσα δικαιούνται! (Video)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*