Ο Δήμος Μαρκοπούλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας,η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην εκδήλωση ομιλιών και την ειδική προβολή της ταινίας «Μικρές Κυρίες» (Little Women), την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.00, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», με δωρεάν είσοδο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης (17.00) στο χώρο του Κινηματοθεάτρου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις ακόλουθες ομιλίες, σχετικά με γυναίκες που άλλαξαν και επηρέασαν όχι μόνο την ιστορία, αλλά και τον πολιτισμό, την τέχνη, τις επιστήμες, την ιατρική, τη δημοσιογραφία, την πολιτική και φυσικά τι ίδιο το φεμινιστικό κίνημα:

«Όταν οι γυναίκες φόρεσαν παντελόνι. Πώς η μόδα συνέβαλε στη γυναικεία χειραφέτηση», από την υπεύθυνη των τμημάτων Κοπτικής Ραπτικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» Βάνα Αχανιώτη.

«Ελληνίδες Γυναίκες που έγραψαν ιστορία: Μαρία Κιουρί, Μαρία Κάλλας, Καλλιρρόη Παρέν, Αμαλία Φλέμινγκ, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Σκούρα», από τη συγγραφέα Σοφία Γκλιάτη Χασιώτη.

«Φρίντα Κάλο: Η γυναίκα, η καλλιτέχνιδα και η φεμινίστρια», από την υπεύθυνη των τμημάτων Ζωγραφικής του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για όλους» Ευδοκία Μεθενίτη. Μάλιστα στο πλαίσιο του εορτασμού, τα τμήματα Ζωγραφικής θα παρουσιάσουν για τον μήνα Μάρτιο, γυναικεία ασπρόμαυρα πορτρέτα, στον Δημοτικό Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη.

Ακολουθεί στις 18.30 η ειδική προβολή της ταινίας «Μικρές Κυρίες», με την οποία τιμούμε την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, με ένα διακεκριμένο κινηματογραφικό έργο, που αναδεικνύει κοινωνικά το γυναικείο ζήτημα, προβάλλοντας γυναίκες – ηρωίδες.

Η ταινία αφορά την ενήλικη πια και ανερχόμενη συγγραφέα Jo March, η οποία αναπολεί περιστατικά από τη συναρπαστική ζωή με τις αδελφές της Meg, Amy και Beth, κάθε μία από τις οποίες, ήταν αποφασισμένη να ζήσει μια ανεξάρτητη ζωή, με τους δικούς της όρους.

Το πολυδιαβασμένο κλασικό μυθιστόρημα της Louisa May Alcott, βρίσκει την ιδανική κινηματογραφική μεταφορά του από την ταλαντούχα δημιουργό Greta Gerwig (υποψήφια για Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το περίφημο Lady Bird), που απόσπασε το Όσκαρ Κουστουμιών και ακόμη πέντε υποψηφιότητες το 2020, στις πιο σημαντικές κατηγορίες του θεσμού: Καλύτερης Ταινίας, Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Saoirse Ronan, Β΄ Γυναικείου Ρόλου για τη Florence Pugh, Διασκευασμένου Σεναρίου για την GretaGerwig, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για τον Alexandre Desplat.

Σκηνοθεσία/Σενάριο (βασισμένο στο ομώνυμο έργο της Louisa May Alcott): Greta Gerwig
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Timothée Chalamet, Laura Dern, Louis Garrel, Chris Cooper, Meryl Streep και οι Tracy Letts, Bob Odenkirk, και James Norton.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Yorick Le Saux
Κοστούμια: Jacqueline Durran
Μουσική: Alexandre Desplat

Η πρωτοβουλία για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, με δωρεάν είσοδο.

Στο Κινηματοθέατρο τηρούνται πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας του Ε.Ο.Δ.Υ. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με χρήση μάσκας και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται μόνο κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID- 19, τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγγραφη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως δεκαεπτά (17) ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου, στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Τα μέτρα μπορεί να αλλάξουν αναλόγως την επιδημιολογική εικόνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑ

Be the first to comment on "Ο Δήμος Μαρκοπούλου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2022"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*