Ο Δήμος Μαρκοπούλου στη Food Expo 2024

Η τόνωση της εξωστρέφειας είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στην προσπάθεια που κάνει η Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Φωτεινή Νάσσου για τον μετασχηματισμό του αγροδιατροφικού τομέα της περιοχής.

Μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση και η διεθνής γεωστρατηγική αστάθεια, ο Δήμος μας με πλάνο, όραμα και ολιστικό σχεδιασμό καλείται να διαβάσει σωστά τα δεδομένα και να κάνει στο πλαίσιο της Αντιδημαρχίας Εξωστρέφειας Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας τις σωστές ενέργειες που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των εκλεκτών προϊόντων μας.

Στην FOOD EXPO 2024, μεταξύ των 1.300 ηγετών της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων, παρουσίασαν «Τα δώρα της Μεσογείτικης γης» και οι δικοί μας αγρότες, οινοποιοί, αρτοποιοί, μελισσοκόμοι. Συνομίλησαν με επιχειρηματίες, επικοινώνησαν τα προϊόντα τους σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Ο Δήμος μας βλέπει την αγροδιατροφή ως τουριστικό και πολιτιστικό πόρο, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα ήθη, τις παραδόσεις και τις συνήθειες του τόπου, που συνιστούν την εθνική και πολιτιστική του ιδιομορφία και ταυτότητα.

Οφείλουμε να συμβάλλουμε στην εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα με συνέργειες ώστε να ενισχύσουμε αποτελεσματικά τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα μας και να καταφέρουμε την ενίσχυση της διείσδυσής τους στις διεθνείς αγορές.

Εμείς μπορούμε να στήσουμε ιστορία πάνω σε κάθε προϊόν του τόπου μας.

Be the first to comment on "Ο Δήμος Μαρκοπούλου στη Food Expo 2024"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*