«Ο Αριστοφάνης – μπάρμπα Κολιός στα Τρυγητήρια» του Γιάννη Πρόφη

Το νέο έργο του Γιάννη Πρόφη σε συμμετοχική θεατρική παράσταση της κοινωνίας του Κορωπίου «Ο Αριστοφάνης-μπάρμπα Κολιός στα τρυγητήρια» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου, 19:00

Η πρωτότυπη και πολυαναμενόμενη θεατρική συμμετοχική παράσταση της κοινωνίας του Κορωπίου «Ο Αριστοφάνης-μπάρμπα Κολιός στα τρυγητήρια» του Γιάννη Πρόφη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου, στις 7 το απόγευμα.Το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Πρόφη έχει αφετηρία έμπνευσης τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη και σύμφωνα με τον συγγραφέα αφορά όλα τα Μεσόγεια και γενικότερα την ανατολική Αττική, αποτελεί δε ύμνο για το κρασί, τους ανθρώπους και την ιστορία της.

Ο πολυγραφότατος συγγραφέας ολοκλήρωσε το έργο το 2015, ενώ σημαντικά αποσπάσματά του διέθεσε σε φιλικά και άλλα πρόσωπα της κοινωνίας του Κορωπίου για παρατηρήσεις, εντυπώσεις και κριτικές ως μια προσπάθεια δημιουργικής διαβούλευσης και σεβασμού. Τα έργο εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016.Υπήρξαν αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης του έργου σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό στο πλαίσιο των Σφηττείων 2016 ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της επιλογής του χώρου.

Τη σκηνοθεσία της παρουσίασης ανέλαβε ο ηθοποιός Κωστής Κούκιος. Ο τρόπος παρουσίασης του έργου είναι θεατρικό αναλόγιο με δράσεις και μουσική-χορό-τραγούδι. Βασικοί ερμηνευτές είναι οι, Κώστας Σουρτζής, Κωστής Κούκιος, Τούλα Αλατζά,Τούλα Ρούσου, Μάνος Ντινούλης,Νίκος Μπαλίρε, Τάσος Μητρογιάννης,Κατερίνα Καδόγλου,Μαίρη Παντελή-Ζαπάντη και Μαίρη Μαυρομάτη. Τα ηχητικά-φωτιστικά έχει επιμεληθεί ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος.

Στην νέα εκδοχή της παρουσίασης του έργου συμμετέχουν εθελοντικά φορείς της κοινωνίας του Κορωπίου όπως, ο Διαλεκτικός Όμιλος, το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου και γυναίκες-μέλη του ΚΑΠΗ Κορωπίου.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(Όποιος θέλει το βιβλίο, θα υπάρχει στην είσοδο του Δημαρχείου.
Θα το βρείτε επίσης στα βιβλιοπωλεία του Κορωπίου:
ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΠΡΟΦΗ και ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ, 7 ευρώ).

Be the first to comment on "«Ο Αριστοφάνης – μπάρμπα Κολιός στα Τρυγητήρια» του Γιάννη Πρόφη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*