Νέα απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδοι στους Δήμους Μαρκοπούλου και Κρωπίας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σήμερα απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής οργανικών αποβλήτων στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου

Γ. Πατούλης: «Αφήνουμε πίσω μας τις παθογένειες και την κακοδιαχείριση του χθες και εργαζόμαστε για να γίνει η Αττική, Περιφέρεια-Πρότυπο στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων»

Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια με στόχο τη διάδοση και ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σήμερα απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου

«Αυτή είναι μόνο η αρχή» διαμήνυσε ο κ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος προκειμένου να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερους κάδους και απορριμματοφόρα οι Δήμοι της Αττικής.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον Δήμαρχο Κρωπίας Δ. Κιούση και στον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννη από ένα 1 ειδικό απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και από 110 καφέ κάδους.

Σταδιακά το επόμενο διάστημα θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός στο σύνολο των Δήμων της Αττικής. Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η χώρα μας και ειδικότερα η Αττική είχε μείνει πίσω στο ζήτημα της σωστής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, γεγονός που, όπως επισήμανε, κόστισε ακριβά στους πολίτες και στο περιβάλλον. «Αφήνουμε πίσω μας τις παθογένειες και την κακοδιαχείριση του χθες και εργαζόμαστε για να γίνει η Αττική, Περιφέρεια-Πρότυπο στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε έξω από το Δημαρχείο Κρωπίας ο Δήμαρχος Δ. Κιούσης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη που παρέχει διαχρονικά αλλά και ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στην Αυτοδιοίκηση. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Θ. Γρίβας, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Α. Ντούνης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ε. Αδάμ και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχαιρινά Δήμητρα.

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Με χαρά βρίσκομαι σήμερα δίπλα σ΄έναν άξιο αυτοδιοικητικό, τον Δήμαρχο Δ. Κιούση, σ΄έναν από τους πιο οργανωμένους Δήμους της Αττικής που γνωρίζει και έχει διαχειριστεί πολύ καλά ζητήματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Παραδίδουμε σήμερα στον Δήμο Κρωπίας ένα απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία και το πρόγραμμά μας καθώς για εμάς τα ζητήματα ανακύκλωσης και περιβάλλοντος αποτελούν τη βάση για την ευζωία και τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της Αττικής. Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε ώστε η Περιφέρεια να αφήσει πίσω το κακό παρελθόν και να γίνει υπόδειγμα για όλη τη χώρα αλλά και την Ευρώπη, στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης

Υποδεχθήκαμε σήμερα με χαρά εδώ στον Δήμο μας τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες για την παραλαβή ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου και καφέ κάδων ανακύκλωσης, από την Περιφέρεια Αττικής. Τον ευχαριστούμε θερμά για τις δράσεις του υπέρ της διάδοσης της ανακύκλωσης αλλά και το πρόγραμμά του για μία αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και για το ζήτημα της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για εμάς. Παράλληλα θα ήθελα να εξάρω την κοινωνική του προσφορά τώρα την περίοδο της πανδημίας καθώς μας στήριξε όλους τους Δήμους, προσφέροντας υλικά προστασίας αλλά και στηρίζοντας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής στον Δήμο Μαρκοπούλου εκτός από την Δήμαρχο Κ. Αλλαγιάννη, παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ι. Αιδινιώτης.

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

«Παραδώσαμε σήμερα εδώ στο όμορφο Μαρκόπουλο ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους, τα οποία είναι μόνο η αρχή καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου θα παραδοθούν και άλλα με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι να κάνουμε όλοι μαζί στην Αττική, την μεγάλη αλλαγή στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση. Αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και μία Περιφέρεια-Πρότυπο.

Δήλωση Δημάρχου Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννη

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κ. Πατούλη ο οποίος είναι δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε μας ανάγκη. Με χαρά δεχόμαστε το σύγχρονο απορριμματοφόρο και τους καφέ κάδους και ελπίζουμε και σε περαιτέρω συνεργασία και στήριξη από την Περιφέρεια, η οποία έχει αποδείξει ότι είναι δίπλα μας.

Be the first to comment on "Νέα απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδοι στους Δήμους Μαρκοπούλου και Κρωπίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*