Μουσική βραδιά με την Ευτέρπη Λημναίου στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με την Ευτέρπη Λημναίου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21.00, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

Η φρέσκια και ταυτόχρονα μεστή ερμηνεία της, υπόσχεται να σας παρασύρει με ένα επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα, που θα αποτελείται από σύγχρονα τραγούδια, μπαλάντες, ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια!

Μαζί της στο τραγούδι, συμμετέχει ο Άγγελος Σαραγούδας.

Η Ευτέρπη Λημναίου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου από μουσική οικογένεια, με ρίζες από το Αϊβαλί της Μικρός Ασίας. Σε ηλικία 12 ετών αποφάσισε να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης και να ενταχθεί στα παραδοσιακά μουσικά του σύνολα, τραγουδώντας και παίζοντας σαντούρι. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης της, έλαβε μέρος σε περιφερειακούς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, κατακτώντας συνολικά 54 βραβεία στο παραδοσιακό και κλασικό τραγούδι, αλλά και στο σαντούρι.

Παράλληλα με τη φοίτηση της στο μουσικό σχολείο, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κλασική μουσική με πτυχία αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, στην παραδοσιακή μουσική με πτυχίο, αλλά και δίπλωμα στη βυζαντινή μουσική, καθώς και στο σαντούρι.

Τελειώνοντας το μουσικό λύκειο παρακολούθησε μαθήματα στο παραδοσιακό τραγούδι και στη βυζαντινή μουσική στη σχολή του Σίμωνα Καρά στην Αθηνά, συνεχίζοντας παράλληλα την κλασική κατάρτιση στο ωδείο του Σπύρου Μάζη.

Συνεργάστηκε σε συναυλίες με σπουδαίους μουσικούς, όπως: Κοτσίνης, Σινόπουλος, Γκουβέντας, Μερετάκης, Μπάσης, Μπρέμπος.

Σταθμός επίσης στη μέχρι τώρα πορεία της, η συμμετοχή της, σε ηλικία 15 ετών, στο δίσκο – αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη, ερμηνεύοντας το «Γιοφύρι της Άρτας» και σχετικά πρόσφατα στο δίσκο «Ύμνοι και Ωδές», αποδίδοντας το «Ω Παναγιά μου Δέσποινα», όπως και η κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού δίσκου «Πρώτη γνωριμία».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Be the first to comment on "Μουσική βραδιά με την Ευτέρπη Λημναίου στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*