Χορευτική παράσταση «MIND THE GAP» στο θέατρο Σάρας

O Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.). διοργανώνουν και σας προσκαλούν στη χορευτική παράσταση «MIND THE GAP», την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Ο πυρήνας της μικτής ομάδας σύγχρονου χορού Dagipoli Dance Co., αποτελείται από άτομα με κινητική βλάβη. Η ομάδα έχει καταφέρει στην πολύχρονη πια δράση της, να γίνει ευρέως γνωστή στα ελληνικά και διεθνή καλλιτεχνικά δρώμενα, μέσα από μια πορεία με πολλούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο: από την Αμερική, «The Kennedy Center», Washington DC, ως την Ρωσία (National theatre of Moscow), σε όλη την Ελλάδα, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, και την Ευρώπη, στο φημισμένο Teatro Piccolo στο Milano της Ιταλίας, στην Αγγλία, τη Σκωτία (Εδιμβούργο), την Ολλανδία, την Σουηδία, την Γερμανία και την Ισπανία, την Πολωνία και την Ρουμανία, ως και τη μακρινή Κίνα.

Στο Μαρκόπουλο, έρχονται να παρουσιάσουν την παράσταση «MIND THE GAP» (Προσοχή στο κενό), που θα σας ταρακουνήσει, θα σας προκαλέσει και θα σας προβληματίσει, τόσο με τη συνεχή ανατροπή της κανονικότητας της σωματικής ικανότητας από την αναπηρία και της αναπηρίας, από την κανονικότητα και τη σωματική ικανότητα, όσο και από τις οριακές ισορροπίες, μετατοπίσεις και βουτιές στο κενό, όπως το αέναο ταξίδι του νου και της ψυχής.

Η μουσική και τα κείμενα ανοίγουν έναν ιδιαίτερο διάλογο με την κίνηση και το σώμα και ταυτίζονται ολοκληρωτικά με το νέο κινησιολογικό λεξιλόγιο, που προβάλλεται μέσα από την ανάδειξη αυτής της τόσο αρμονικής και γόνιμης συνεργασίας.

Ο Γιώργος Χρηστάκης – χορογράφος, χορευτής σε αναπηρικό αμαξίδιο – και ιδρυτής της Dagipoli Dance Co., από τη δική του πλευρά αναδεικνύει μέσα από τις χορογραφίες του, την αρμονική συνεργασία σωμάτων με διαφορετικά λειτουργικά γνωρίσματα, τη γοητεία που ασκεί η ανθρώπινη ποικιλομορφία και η συνεργασία ανθρώπων με διαφορετική «μοτορική» στα σώματά τους, τιμώντας και αναδεικνύοντας έτσι το «διαφορετικό».

Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης

Μουσική σύνθεση-εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς

Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης

Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Φαίη Μάλαμα, Κλητώ Τσιγκρή, Φανή Παρλή, Ελένη Κόντζιλα, Μαρία – Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Mario – SergioBushi και Γιώργος Χρηστάκης

Αφήγηση: Άννα Μαρία – Ελευθερία Μαντζουράνη, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αναστάσης Κολοβός

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις περιορισμένες προκαθορισμένες θέσεις, λόγω των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνει 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Be the first to comment on "Χορευτική παράσταση «MIND THE GAP» στο θέατρο Σάρας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*