Λειτουργία Ειδικής Ράμπας Πρόσβασης ΑμεΑ, στην Παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα και στην Παραλία της Αγίας Μαρίνας

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου, αναγνωρίζοντας ως αυτονόητο το δικαίωμα στην ασφαλή, αυτόνομη και άνετη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, τοποθέτησε και έθεσε σε λειτουργία, για ακόμη μια καλοκαιρινή σαιζόν, τις ειδικές ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Μαΐου 2019 και, αντίστοιχα, από τις 10 Ιουνίου 2019, έχουν τοποθετηθεί και βρίσκονται σε λειτουργία οι ράμπες στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Μαρίνας (Αυλάκι), ενώ έχουν διαμορφωθεί και ειδικές θέσεις πάρκινγκ, μπροστά από τις ράμπες προς διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Οι δύο ράμπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν απολύτως δωρεάν από τους λουόμενους με κινητικά προβλήματα, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσβαση στην θάλασσα.

Πρόκειται για την συσκευή SEATRACTM από την εταιρεία ΤΟΒΕΑ (Thinking Out of the Box Engineering Applications), η οποία τοποθετήθηκε και τις προηγούμενες χρονιές στις παραλίες του Πόρτο Ράφτη και έτυχε απόλυτα θετικής αποδοχής και μεγάλης απήχησης από τα εξυπηρετούμενα άτομα με κινητικά προβλήματα. Χαρακτηριστικό είναι, ότι οι χρήσεις ξεπερνούσαν τις 100 ανά εβδομάδα στην θερινή περίοδο αιχμής!

Τέλος, ενημερώνουμε τους λουόμενους που κάνουν χρήση της ειδικής ράμπας, για την υπηρεσία SEATRAC Preview για τις λειτουργίες τις συσκευής. Η ενημέρωση γίνεται με SMS στο κινητό ή μέσω e-mail. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα, καθώς υπάρχει δυνατότητα επιλογής παραλίας και ενημέρωσης για συγκεκριμένο SEATRAC. Μέσω της υπηρεσίας θα μαθαίνει ο χρήστης για το πότε εγκαθίσταται το μηχάνημα, πότε τέθηκε εκτός λειτουργίας ή επανήλθε σε λειτουργία λόγω κάποιας βλάβης και το πότε πρόκειται να αποσυρθεί. Το SEATRAC Preview παρέχεται δωρεάν στους χρήστες της ράμπας SEATRAC!

Με εκτίμηση,
ο Αντιπρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Μαρκοπούλου,
Μιχάλης Αθανασιάδης

Be the first to comment on "Λειτουργία Ειδικής Ράμπας Πρόσβασης ΑμεΑ, στην Παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα και στην Παραλία της Αγίας Μαρίνας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*