Η Κοινωνική Υπηρεσία δίπλα στη Τρίτη Ηλικία του δήμου μας

Όλοι γνωρίζουμε ότι την παρούσα φάση διανύουμε μια δυσχερή περίοδο, καθώς εν μέσω πανδημίας, καλούμαστε να δείχνουμε συνεχή προσαρμοστικότητα και να αντιμετωπίζουμε συχνά ψυχολογικές συνέπειες, όπως μοναξιά, άγχος, φόβο και ανασφάλεια.

Είναι γεγονός, ότι μια εκ των πληθυσμιακών ομάδων που έχει πληγεί περισσότερο, είναι εκείνη των ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα και κατόπιν της υποχρεωτικής αναστολής της λειτουργίας των ΚΑΠΗ, οι ηλικιωμένοι μας συχνά έρχονται αντιμέτωποι με την απομόνωση, την έλλειψη δραστηριοτήτων, όπως και την έλλειψη Κοινωνικού Δικτύου στήριξης.

Για τους ανωτέρω λόγους λοιπόν, σας ανακοινώνουμε, ότι το επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας είναι διαθέσιμο σε καθημερινή βάση προκειμένου να υποστηρίξει τους ηλικιωμένους μας παρέχοντας τηλεφωνική συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική στήριξη και παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, που μπορεί να προκύπτουν ως συνέπειες της πανδημίας.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, έχει πραγματοποιήσει σειρά δράσεων πρόληψης και υποστήριξης, τόσο ψυχοκοινωνικής, όσο και πρακτικής, λειτουργώντας έτσι σαν μια μεγάλη αγκαλιά φροντίδας για όλες τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής μας, αλλά και για όσους επιπλέον Δημότες μας χρειάστηκαν!

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι τα τηλέφωνα που μπορούν να απευθυνθούν οι ηλικιωμένοι μας, προκειμένου να επικοινωνούν και να κλείνουν ραντεβού με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, είναι τα: 22990-20176, 22990-20175, 22990-20187.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "Η Κοινωνική Υπηρεσία δίπλα στη Τρίτη Ηλικία του δήμου μας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*