Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική

Ισχυρός σεισμός μεγέθους άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.13 στην Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,1 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βόρειας της Μαγούλας και 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος περίπου 13 χιλιομέτρων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ιδιαίτερα αισθητός. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί εννιά μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να έχει γίνει αιθητός στις 3.13 και να είναι της τάξεως των 4,4 Ρίχτερ.

Να είναι ήρεμοι καλεί τους πολίτες ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος υποστήριξε πως ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αττική και στην κεντρική Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Λέκκας είπε ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός.

Προβλήματα καταγράφονται στις τηλεφωνικές επικοινωνίες αλλά και στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τραυματίες. Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

tvxs.gr

Be the first to comment on "Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*