Ισόβια στην 27χρονη για τη δολοφονία στο Κορωπί

Ένοχη κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη νεαρή γυναίκα, που πέρυσι σκότωσε την πρώην σύζυγο του εραστή της με μαχαίρι. Θυμίζουμε ότι ύστερα εκείνος πυροβόλησε τον πατέρα της δολοφόνου και τη σύντροφό του.

Σήμερα το δικαστήριο επέβαλε στην 27χρονη ισόβια κάθειρξη και επιπλέον ποινή 18 κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε την ενοχή της για όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλαδή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας απέρριψε κάθε ισχυρισμό της 27χρονης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την πρώην σύζυγο του συντρόφου της και ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν την μαχαίρωσε.

«Χτυπάει με πρόθεση να επιφέρει το θάνατο της… Στα πλήγματα που έχει καταφέρει υπάρχει και αναστροφή του μαχαιριού. Γύρισε το μαχαίρι στην πληγή. Επιθυμούσε τον θάνατο της» είπε χαρακτηριστικά.

Η χρόνια αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο γυναίκες είχε αφορμή την παράλληλη σχέση που είχε επιλέξει να διατηρεί ο 41χρονος με τις δυο τους, σύμφωνα με την εισαγγελική εκτίμηση, που προσδιόρισε την αντίστροφη μέτρηση για το θύμα, όταν ο 41χρονος θέλησε να επικοινωνήσει με τα δυο παιδιά που είχε αποκτήσει με την εν διαστάσει σύζυγο του, η οποία είχε αποφασίσει να προχωρήσει τη ζωή της παίρνοντας διαζύγιο και εξασφαλίζοντας μια καλή διατροφή.

Το δικαστήριο έδωσε εντολή να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 41χρονος, έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο ακροατήριο.

Μετά τη συνεδρίαση η αδελφή του θύματος ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα».

Αντίθετα, η συνήγορος υπεράσπισης της 27χρονης δήλωσε ότι με την απόφαση δεν απονεμήθηκε δικαιοσύνη γιατί «ενώ, δέχθηκε το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγιναν υπό βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι. Είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή».

efsyn.gr

Be the first to comment on "Ισόβια στην 27χρονη για τη δολοφονία στο Κορωπί"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*