Ημέρα τιμητικής αναγνώρισης της προσφοράς των Γυναικών υπήρξε η 8η Μαρτίου 2023 στο Δήμο Μαρκοπούλου

Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, το απόγευμα της 8ης Μαρτίου 2023 και συντόνισε η Δρ. Κατερίνα Κώνστα, Κοινωνική Εθελόντρια του Δήμου.

Υπό τη μορφή συζήτησης αναλύθηκε το θέμα της ενδυνάμωσης και στήριξης των γυναικών, με τη συμμετοχή του έγκριτου πάνελ που αποτέλεσαν: η Μηχανολόγος Μηχανικός Βασιλική Καλέμη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (Σ.Ε.Ε.) Δρ. Εύη Μπάτρα, ο Εργασιακός Σύμβουλος, Δ.ΥΠ.Α. Μαρκόπουλου Αλεξάντερ Όζμπαγ και η συγγραφέας Σοφία Γκλιάτη – Χασιώτη.

Η βράβευση περιλάμβανε δεκαοχτώ Γυναίκες που έχουν διακριθεί σε εννέα τομείς. Συγκεκριμένα και ανά πεδίο διάκρισης, τιμήθηκαν:

Στον τομέα του Αθλητισμού οι αθλήτριες του βόλεϊ Μαρία Γκαραγκούνη και Νίκη Γκαραγκούνη.

Στον τομέα της Αυτοδιοίκησης οι πρ. Αντιδήμαρχος Αικατερίνη Χασιώτη και 1η Γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου Αναστασία Μεθενίτη.

Στον τομέα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας οι παραγωγοί σύκων και προϊόντων σύκου, Μιράντα Χασιώτη και Σόφη Χασιώτη.

Στον τομέα Τεχνών και Πολιτισμού η εικαστικός και εκπαιδευτικός Όλγα Ανδρικοπούλου, η ζωγράφος και π. Πρόεδρος του Διαλεκτικού Ομίλου Μαρκοπούλου Σόφη Σωτηρίου, καθώς επίσης η μουσικός και εκπαιδευτικός Μαρία Μουσέτη, όπως και η πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας «Περίακτοι» Ηλέκτρα Λιούμη.

Στον τομέα της Εκπαίδευσης, διάκριση έλαβε η Δρ. Φιλολογίας, συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φλωρεντία Ρήγα και η φιλόλογος Σοφία Μπισιώτη.

Στον Τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και του Εθελοντισμού τιμήθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη και της Ένωσης Γονέων Άννα Κυριακούλια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου Αργυρώ Τσουκαλάκη και η εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας Μαρκοπούλου και της ΕΠΟΜΕΑ Μαρκοπούλου – Κουβαρά, Βασιλική Βασιλακοπούλου.

Στον τομέα των Μέσων Επικοινωνίας και του Marketing διακρίθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Μαρκοπούλου και ρεπόρτερ Φωτεινή Νάσσου.

Στον τομέα των Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, βραβεύθηκε η κλινική Παθολόγος και Ερευνήτρια της Παθολογίας και των Λοιμώξεων, Εβίτα Φράγκου.

Ακολούθως, στον τομέα των Νομικών και Πολιτικών Επιστημών διακρίθηκε η πρ. Δημοτική Σύμβουλος και Νομικός Παναγιώτα Κατσίκη.

Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κοσμημένη με τα εικαστικά έργα των Όλγα Ανδρικοπούλου και Σόφης Σωτηρίου, ενώ υπήρχε έκθεση με τα λογοτεχνικά κυήματα της ομιλήτριας και επίσης βραβευθείσας Σοφίας Γκλιάτη – Χασιώτη.

 

 

Be the first to comment on "Ημέρα τιμητικής αναγνώρισης της προσφοράς των Γυναικών υπήρξε η 8η Μαρτίου 2023 στο Δήμο Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*