«Η Μικρή Γοργόνα» στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Ύστερα από μήνες περιοριστικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του covid-19, σας προσκαλούμε όλες και όλους σε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Σχεδιάσαμε ένα πλούσιο και ποιοτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα, με δωρεάν πρόσβαση στην πλειονότητά του και σημαντική συμμετοχή των πολιτιστικών λαογραφικών συλλόγων της περιοχής, που επιχειρεί να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και να αναδείξει παράλληλα τον τοπικό πολιτισμό. Ιστορικά σημεία, κόμβοι και αγαπημένες «γωνιές» του Δήμου, «ξαναζωντανεύουν» και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους δημότες και επισκέπτες!

Την έναρξη των φετινών πλούσιων καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων σηματοδοτεί η παιδική θεατρική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα», που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00 στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου*, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Μαρκοπούλου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και της Περιφέρειας Αττικής.

Το γνωστό παραμύθι του Άντερσεν έχει διασκευαστεί και παρουσιάζεται σε μορφή μουσικής παράστασης, με χορό και τραγούδια, για μικρούς και μεγάλους. Αποτελεί έναν ύμνο για την αγάπη, τη διαφορετικότητα, αλλά και την ευαισθησία για την απέραντη θάλασσα, με τους ατελείωτους θησαυρούς της.

Ο βασιλιάς του βυθού με την μικρή του κόρη γοργόνα, αλλά και η Γαριδούλα, η Καβουρίνα, το Μπαρμπουνάκι και άλλοι κάτοικοι του υπέροχου αυτού βασιλείου, είναι δύσπιστοι προς τον πάνω κόσμο. Συνέχεια βλέπουν να τους ρίχνουν τα απόβλητα τους, μπουκάλια, πλαστικά και οτιδήποτε άλλο που βρομίζει τον παράδεισο τους. Όταν η μικρή γοργόνα αποφασίζει να βγει στην επιφάνεια, ερωτεύεται έναν άνθρωπο και τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Ένα πουλάκι – αγγελιοφόρος, μεταφέρει τα μηνύματα και η μάγισσα του βυθού προειδοποιεί, αλλά…

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Στίχοι: Αλμπέρτο Εσκενάζη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Σύνθεση Μουσικής: Σέργιος Σαμαρτζής
Χορογραφίες: Νίκος Καραστέργιος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σαββίνα Πετρίδου
Φωτισμοί: Λέων Εσκενάζη
Ζωγραφική Σκηνικού: Χριστίνα Ασλάνογλου
Πρωταγωνιστούν: Σάρα Εσκενάζη, Σαββίνα Πετρίδου,
Γιώργος Τριανταφύλλου, Θανάσης Καφενταράκης, Μυριόκαλη Κόγιου
Παραγωγή: Θέατρο της Μεσογείου Α.Μ.Κ.Ε.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε – Καλό Καλοκαίρι!
*Σε περίπτωση βροχόπτωσης ή άλλων ακατάλληλων καιρικών συνθηκών, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα (Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και ώρα 21.00), στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "«Η Μικρή Γοργόνα» στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*