«Η Σοφολογιότατη» στο θέατρο Σάρας

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και η Περιφέρεια Αττικής, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Η Σοφολογιότατη», που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Το κωμικό έργο του Μολιέρου, που παραμένει επίκαιρο για σχεδόν 350 χρόνια, με τις κάλπικες σοφολογιότατες στο σαλόνι της αναγεννησιακής «καλής κοινωνίας», που αποτελούν απολαυστικές και διαχρονικές ηρωίδες του διεθνούς ρεπερτορίου, «καυτηριάζει» την ψευτοκουλτούρα, τον καιροσκοπισμό και το μιμητισμό κοινωνικών ρόλων, που εντοπίζονται ακόμα και σήμερα ως μέσο κοινωνικής ανέλιξης.

Δύο γαμπροί της ευτυχίας, ο προικοθήρας, ελαφρά ερωτύλος καθηγητής μουσικής Τρισοτέν και ο ειλικρινής, ειλικρινά ερωτευμένος Κλίτανδρος, διαταράσσουν τα νερά της ελαφρά αλλοπρόσαλλης οικογένειας Κρυσάλ, η οποία απαρτίζεται από τα πιο αντίθετα άτομα. Από τη μία πλευρά η ρομαντική, τρυφερή Ερριέτ, ο προσγειωμένος, πρόσχαρος πατέρας Κρυστάλ και ο πανέξυπνος θείος Άριστος και από την άλλη η ψηλομύτα αδερφή Αρμάνδη, η ακόμα πιο ψηλομύτα μητέρα Φιλαμίντη και η κατά φαντασίαν καλλιεργημένη καρδιοκατακτήτρια θεία Μπελίζ. Θα μπορέσει το πλήρωμα του χρόνου να φέρει την αλήθεια στην επιφάνεια και να δικαιώσει την πραγματική αγάπη; Με λίγη καπατσοσύνη και με τη βοήθεια του συμβολαιογράφου Βάντιους, όλα γίνονται.

Πρωταγωνιστούν: Γωγώ Ατζολετάκη, Δέσποινα Τσολάκη, Πέτρος Αποστολόπουλος, Δημήτρης Δρακόπουλος, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Ελένη – Μαρία Καρακόλη, Σάββας Σουρμελίδης και η Έλλη Δαδήρα.

Σκηνοθεσία – μετάφραση – χορογραφίες: Κατερίνα Μαντέλη

Σκηνικά – κοστούμια: Γεωργία Ζώη

Φωτισμοί: Σάββας Σουρμελίδης

Παραγωγή: Δionis enigma ΑμΚΕ

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις περιορισμένες προκαθορισμένες θέσεις, λόγω των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνει 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "«Η Σοφολογιότατη» στο θέατρο Σάρας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*