Η κωμωδία του Μενάνδρου «Επιτρέποντες», από το θέατρο «Περίακτοι», στο Θέατρο Σάρας

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), και το θέατρο «Περίακτοι», σας προσκαλούν στην θεατρική παράσταση, «Επιτρέποντες» την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 και ώρα 9:00 το βράδυ, στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ, με έναν 7μελή θίασο, παρουσιάζει την κωμωδία του Μενάνδρου «Επιτρέποντες».
Μπερδέματα και κωμικοτραγικά περιστατικά, που εντείνουν το ενδιαφέρον και κάνουν την πλοκή να είναι γεμάτη αγωνία! Όλα καταλήγουν να λυθούν με την πονηριά τριών υπηρετών, που θα βγάλουν στη φόρα, «τα άπλυτα» των κυρίων. Όμως όλα θα οδηγηθούν με σύνεση, σε ένα αίσιο τέλος.

Υπόθεση έργου:
Δυο δούλοι, ο βοσκός Δάος, που βρήκε στο δάσος ένα έκθετο παιδί και ο καρβουνιάρης Σύρος, στον οποίο ο βοσκός έδωσε το παιδί για να το αναθρέψει, ερίζουν για τα αντικείμενα που βρέθηκαν κοντά στο παιδί και τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τη μητέρα του, για να είναι δυνατή στο μέλλον η αναγνώριση. Ο άνθρωπος που ορίζουν ως κριτή, ο γέρο – Σμικρίνης, είναι κατά τύχη και χωρίς να το γνωρίζει παππούς του παιδιού, αφού είναι πατέρας της Παμφίλης, της μητέρας του παιδιού, η οποία το είχε εκθέσει, επειδή ήταν καρπός του βιασμού της, από έναν άγνωστο κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής γιορτής. Στο τέλος, αποκαλύπτεται ότι ο τότε άγνωστος, ήταν ο μετέπειτα σύζυγός της, Χαρίσιος.

Λίγα λόγια για το θέατρο Περίακτοι:
Το Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ ιδρύθηκε το 1996 στο Μαρκόπουλο. Έχει στο ενεργητικό πάνω από 50 συνολικά θεατρικά έργα. Εκτός της Κεντρικής Σκηνής λειτουργεί και η Παρά\\η\η Σκηνή, με έργα σύγχρονου ρεπερτορίου, καθώς και Παιδική Σκηνή. Στους κόλπους του έχει δημιουργήσει (7) επτά θεατρικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες.

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Σπύρος Κολιαβασίλης
Θεατρολόγος: Σοφία Γκίτζου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάσονας Σωφρόνης

Παίζουν: Σοφία Γκίτζου, Θεοδώρα Κουτρούμπα, Καλυψώ Συλλελόγλου, Θανάσης Τσόδουλος, Βασίλης Τσούμας, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου.

Είσοδος Ελεύθερη
Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας & φαρμάκων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "Η κωμωδία του Μενάνδρου «Επιτρέποντες», από το θέατρο «Περίακτοι», στο Θέατρο Σάρας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*