Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνουν Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής το διάστημα 5 – 13 Δεκεμβρίου 2019, στα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», θα συζητήσει και θα ενημερώσει τους μαθητές για τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων. Με βιωματικό – διαδραστικό τρόπο, μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι μαθητές θα μάθουν και θα κατανοήσουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Ειδικά για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, η βιωματική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί με χρήση προσομοιωτή ανατροπής οχήματος και πρόσκρουσης, για να γνωρίσουν μέσα από έντονες βιωματικές διαδικασίες, τους κινδύνους του δρόμου και της κακής οδικής συμπεριφοράς.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές ομιλίες έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Ομιλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του διπλανού Γυμνασίου και εφαρμογή δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8.30 π.μ.

Βιωματική εκπαίδευση στο προαύλιο του Λυκείου την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8.30 π.μ.

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εφαρμογή δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10.00 π.μ.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εφαρμογή δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8.15 π.μ.

Σημειώνεται, ότι μετά τις γιορτές θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής, στο 3ο Δημοτικό Μαρκοπούλου και στο 2ο Δημοτικό Πόρτο Ράφτη.

Οι σημερινοί μαθητές αποτελούν τους αυριανούς οδηγούς, συνεπώς η εκπαίδευση και η συμβολή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της στάσης ζωής τους μελλοντικά, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,
Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,
ΜΕΝΗ ΒΑΜΠΟΡΑΚΗ

Be the first to comment on "Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*