Επίσκεψη του ΚΑΠΗ στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό και στον Συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη του ΚΑΠΗ, μετά την ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Τα μέλη συγκεντρώθηκαν στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό και στη συνέχεια περπάτησαν έως τον ιστορικό Συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ, ολοκληρώνοντας με γευστική δοκιμή κρασιού της φετινής παραγωγής του συνεταιρισμού.

Στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, χαιρέτισε τα μέλη του ΚΑΠΗ, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου, κος Χρήστος Μπισιώτης, αρμόδιος για την ανάπλαση του μνημείου, όπου μίλησε σχετικά με το σχέδιο και το όραμα της ανάπλασης, του πολυαγαπημένου αυτού χώρου. Ακολούθησαν οι αφηγήσεις της κας Σοφίας Γκλιάτη- Χασιώτη, συγγραφέα-λαογράφου, με ιστορίες του “ΘΗΡΙΟΥ” (ονομασία του τρένου), συγκεκριμένα διαβάστηκε το απόσπασμα “Η Έλευσις του “ΘΗΡΙΟΥ” στα Μεσογείτικα Χωριά κατά το Παρθενικό του Ταξίδι και τα Ευτράπελα της Υποδοχής από τους Κατοίκους”, αναφορά στον συγγραφέα Ιατρού Γ. Χατζησωτηρίου.

Στην συνέχεια τα μέλη υποδέχτηκε στον ιστορικό Συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ, ο Πρόεδρός του, κος Κώστας Νικολάου, όπου μίλησε για την ιστορία του συνεταιρισμού, το έργο του και τις δυσκολίες, τις επόμενες δεκαετίες και την σημερινή του δραστηριότητα. Κλείνοντας την επίσκεψη, οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν το κρασί της νέας παραγωγής του Συνεταιρισμού (Merlo και λευκό ξηρό).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Be the first to comment on "Επίσκεψη του ΚΑΠΗ στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό και στον Συνεταιρισμό ΜΑΡΚΟ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*