Εντυπωσίασε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου

Μια σημαντική εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού ήταν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που έγινε για πρώτη φορά στο Μαρκόπουλο, στο ανοιχτό θέατρο της Σάρας. Το Φεστιβάλ οργάνωσε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος Μυρρινούς, ενώ συμμετείχαν λαογραφικοί όμιλοι και χορευτικά τμήματα από όλα σχεδόν τα Μεσόγεια.

Ο αέρας της καλοκαιρινής βραδιάς γέμισε από ήχους και μουσικές τόσο από τη γη των Μεσογείων όσο και από τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Τα χορευτικά τμήματα των όμορων του Μαρκοπούλου περιοχών – Κουβαρά, Καλυβίων, Κερατέας, Κορωπίου – συνόδευσαν με τη μουσική τους γνωστοί καλλιτέχνες του παραδοσιακού μας τραγουδιού όπως ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στο κλαρίνο, ο Γιώργος Μαρινάκης στο βιολί, ο Ηλίας Μαυρίκης στο λαούτο και ο Γιάννης Γευγελής στα κρουστά.

Στο τραγούδι ήταν η Σταυρούλα Δαλιάννη, η οποία άνοιξε το πρόγραμμα – τιμής ένεκεν – με μια σειρά μεσογείτικων τραγουδιών, όπως το Νταρσά, και το Ντο τα πρες, ενώ ακολούθησαν χοροί και τραγούδια του Μωριά, των Νησιών, της Καππαδοκίας, των Ποντίων, της Νάξου, των Σαρακατσαναίων, της Κρήτης και της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και τη συμμετοχή και εξαιρετική παρουσία των καλλιτεχνών της κρητικής και ποντιακής παραδόσεως, Μανώλη Μπουνταλάκη στη λύρα Κρήτης,. Παντελή Νικηφόρου στο λαούτο Κρήτης, Ανέστη Ιωακειμίδη στη λύρα Πόντου και Παντελή Νικολαΐδη στο νταούλι Πόντου.

Be the first to comment on "Εντυπωσίασε το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*