Έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Τζερμιά στο Μαρκόπουλο

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Βαγγέλη Τζερμιά, με θέμα «EIDOMEN», το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (οδ. Παπαβασιλείου 36), με αφορμή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ.

Το «EIDOMEN» προέρχεται από την Ειδομένη, ένα από τους τόπους HOT SPOT προσφυγικών καταυλισμών, που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί μετανάστες, από όπου και γίνεται εκ νέου μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού προς άλλες χώρες, αλλά και η παραμονή πολλών εξ’ αυτών στην χώρα μας. Μέσα στο χώρο αυτό διαδραματίζονται καθημερινά ιστορίες ανθρώπινου πόνου, αλλά και σενάρια ζωής, που αποπνέουν ελπίδα. Σε αυτό το πλαίσιο oριοθετείται αυτή η δουλειά, έχοντας πάντα υπόψιν, πως το παγκόσμιο σύστημα παραμένει παγερά αδιάφορο στην ανθρώπινη φύση.

Ο Βαγγέλης Τζερμιάς γεννήθηκε στην Νεάπολη Κρήτης το 1960, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας την περίοδο 1980 – 1986, στο εργαστήριο του Ηλία Δεκουλάκου από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

Έχει στο ενεργητικό του 25 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες, αλλά και ιδιωτικές συλλογές.

Το 2010, αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για τον Βαγγέλη Τζερμιά, αφού παρουσίασε την ατομική του έκθεση με τίτλο «ΕΜΙGRE» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, όπου αναδεικνύεται το μεταναστευτικό πρόβλημα και η οποία αποτέλεσε προάγγελο της επόμενης έκθεσής, με τίτλο «EIDOMEN», που πραγματοποιήθηκε φέτος στην «Depot art gallery» της Αθήνας, η οποία θα εκτεθεί και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου από τις 10 Δεκεμβρίου 2016, έως τις 9 Ιανουαρίου 2017.

Ωράριο έκθεσης: Καθημερινές 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Η έκθεση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού θα διατεθούν αριθμημένα αντίγραφα έργου του καλλιτέχνη, για την υποστήριξη του hotspot της Ειδομένης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Είσοδος ελεύθερη.

vaggelis-tzeremias

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Be the first to comment on "Έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Τζερμιά στο Μαρκόπουλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*