Έκλεισε ο Δήμος Σαρωνικού τη νέα λεωφόρο που ενώνει το Λαγονήσι με τη λεωφόρο Λαυρίου

Ανακοίνωση του Δημάρχου Σαρωνικού
για την Νέα Περιφερειακή Λεωφόρο που ενώνει το Λαγονήσι με την Λεωφόρο Λαυρίου.

Πέρασε περισσότερο από ένας χρόνος όπου, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες και προφορικές οχλήσεις, τόσο από πλευράς Δήμου όσο και από πλευράς Τροχαίας, δεν έχουν τοποθετηθεί έως και σήμερα φωτεινοί σηματοδότες από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει την ευθύνη τόσο για την κατασκευή όσο και για την σηματοδότηση και συντήρηση της νέας Λεωφόρου, αφού ανήκει στη Περιφέρεια Αττικής και όχι στον Δήμο.

Το ακόμη πιο παράδοξο δε είναι ότι στην αρχική μελέτη δεν είχαν προβλεφθεί φωτεινοί σηματοδότες στις διασταυρώσεις με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Λ. Προφάρτας, της Γαλάζιας Ακτής και της Λ. Καλυβίων-Λαγονησίου. Κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Σαρωνικού εγκρίθηκε η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις παραπάνω διασταυρώσεις.

Επειδή η υπομονή μας εξαντλήθηκε και οι πινακίδες που αναφέρουν «ΔΡΟΜΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ-ΕΙΣΕΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ» μπορεί να καλύπτει τους υπευθύνους, αλλά δεν καλύπτει την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των διερχομένων οδηγών και συνεπιβατών,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της Νέας Λεωφόρου,

έως ότου τοποθετηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες και φωτιστεί πλήρως.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλες υλικές ζημιές και πόσο μάλλον να χαθούν και άλλες ανθρώπινες ζωές, λόγω της γραφειοκρατίας ή και ολιγωρίας των υπευθύνων. Με κατεπείγουσες διαδικασίες πρέπει, όχι αύριο, αλλά εχθές να προβεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραδώσει ένα άρτιο έργο όπου θα εξυπηρετεί τους πολίτες και δεν θα θέτει τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για τον επιπλέον χρόνο οδήγησης διανύοντας την μέχρι πρότινος διαδρομή μέσω των Καλυβίων, θεωρούμε όμως ότι δεν μπορεί να μπει στη ζυγαριά η οδική ασφάλεια και η ζωή μας.

Be the first to comment on "Έκλεισε ο Δήμος Σαρωνικού τη νέα λεωφόρο που ενώνει το Λαγονήσι με τη λεωφόρο Λαυρίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*